AFP
VRHUNSKI POTEZ

Ovakvim golom je Šuker davno raspametio Maksimir: Irac ponovio majstoriju!

Keane je jednu dugu loptu, ubačenu sa sredine terena, sjajno iskontrolirao, automatski prevario braniča i vratara te bez problema zabio u mrežu
Piše: Jutarnji.hrObjavljeno: 13. srpanj 2015. 21:29

U subotu je LA Galaxy svladao Club Americu 2-1 na Internacionalnom kupu prvaka, a napadač kluba iz Los Angelesa, Irac Robbie Keane, zabio je jedan od najljepših golova u svojoj dugoj karijeri.

Meksikanci su poveli 1-0 u ogledu, no tada je Keane jednu dugu loptu, ubačenu sa sredine terena, sjajno iskontrolirao, automatski prevario braniča i vratara te bez problema zabio u mrežu. Za pobjedu Galaxyja strijelac je bio Gordon u 80. minuti.

No, vratimo se na gol Keana - ako vas pamćenje služi sjetit ćete se pogotka Davora Šukera u kvalifikacijama za EURO 2000. Današnji predsjednik HNS-a 1999. godine na Maksimiru je protiv Irske u 94. minuti utakmice genijalno štopao loptu upućenu iz zadnje linje hrvatske obrane te zabio za pobjedu.

Ta tri boda su ostavila Hrvatsku u igri za Europsko prvenstvo, no Vatrenima je presudio remi protiv tadašnje FR Jugoslavije, također na Maksimiru, te EP u Nizozemskoj i Belgiji ipak nisu vidjeli. Pogledajte golove oba majstora ispod (Gol Keana na 1:08 prvog videa)!

Linker
25. travanj 2024 08:55