GLYN KIRK AFP
OŠTRA REAKCIJA

'OVO JE SRAMOTNO! ZAR SMO MI NEKA VRSTA ŽIVOTINJA?' Kovačićev suigrač pobjesnio zbog skandalozne ideje za rješenje svjetske pandemije!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 06. travanj 2020. 10:18

Dok se u svijetu više ili manje uspješno traži način kako stati na kraj opakoj bolesti koju izaziva koronavirus, sportski svijet i dalje niže reakcije na izjave dvojice francuskih liječnika koji su prije nekoliko dana javno izrekli tezu da bi se lijek trebao testirati na ljudima s afričkog kontinenta.

Na liječnički istup još su u petak reagirali bivši igrači Chelseaja Samuel Eto'o i Didier Drogba, a kasnije je stigla i misao Antonija Rudigera. Stoper londonskog kluba inače je njemački reprezentativac, ali njegovo je podrijetlo iz Sierra Leonea. Oglasio se na Twitteru:

- Trebalo mi je vremena da pronađem riječi za ove momke. Dva francuska liječnika na TV-u predlažu da se u Africi sprovede eksperiment za cjepivo protiv covida-19... Kao da su Afrikanci neka vrsta životinja? Sramotno! Ovo je rasizam na najvišem nivou - poručio je 27-godišnji branič.

Imena spornih liječnika su Jean-Paul Mira i Camille Locht. Prvi je predstojnik klinike za reanimaciju u pariškoj bolnici Cochin, a drugi direktor Državnog instituta za zdravlje i medicinsko istraživanje.

- Zašto mi ne bismo svoje eksperimentalne lijekove protiv koronavirusa testirali u Africi? Ondje ne nose maske, ionako nema lijekova, nema reanimacije... To se već radilo, u nekim istraživanjima vezanima za AIDS. Testirali smo na prostitutkama jer smo znali da su ionako izrazito izražene toj bolesti i da ionako ne koriste zaštitu - rekao je Mira, a Locht dodao:

- Tako je. Ima kolega pravo. Razmišljamo o jednoj paralelnoj, ali eksperimentalnoj studiji u Africi.

Linker
24. travanj 2024 09:40