CROPIX
IMPRESIVAN TROJAC

OVO JE SVJETSKI RARITET: DINAMOVI IGRAČI ISTE GODINE U FINALIMA SP I EP Samo se još dva kluba u svijetu mogu pohvaliti ovim čudesnim podvigom

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 01. srpanj 2019. 10:13

Španjolski su mladići osvojili EURO U-21, Dani Olmo proglašen je igračem utakmice, a jedan podatak u cijelome tom slavlju posebno intrigira.

Dva španjolska kluba i – zagrebački Dinamo. To je trojac koji se može pohvaliti da je ove godine imao svojega predstavnika u finalima Svjetskog i Europskog prvenstva za uzraste do 21 i do 20 godina. Uz maksimirski su klub svoje „izaslanike“ u oba ova natjecanja imali i Valencia i Alaves, stoji na službenim stranicama GNK Dinamo.

Dojmljiva izvedba Danija Olma u pobjedi Španjolske protiv Njemačke s 2:1 u finalu Europskog prvenstva za igrače do 21 godine „naslonila“ se na nedavno završeno Svjetsko prvenstvo U-20 gdje je u samoj završnici, u dresu reprezentacije Južne Koreje, zaigrao i Dinamov branič Kim Hyun Woo.

Kimov suigrač Lee Kang In, ujedno strijelac u finalu gdje ih je svladala Ukrajina s 3:1, član je Valencije koja je, dakle, imala svojega predstavnika i u finalu Eura. Riječ je o vezistu Carlosu Soleru. Uz Valenciju i Dinamo svoje je igrače u finalima svjetskoga i kontinentalnog natjecanja imao i Alaves: na SP-u ga je predstavljao ukrajinski vezist Oleksij Hahljov, a u finalu Eura čak dvojica – vratar Antonio Sivera i branič Martin Aguirregabiria.

Linker
21. travanj 2024 06:49