Ronald Gorsic / CROPIX
BURNA SVAĐA

OVO SU TRI GLAVNA RAZLOGA ZA RASKOL DINAMA I NENADA BJELICE Evo tko bi trebao sjesti na klupu Modrih, jedan je čovjek apsolutni favorit

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 27. ožujak 2020. 08:55

Hoće li današnji dan u Maksimiru donijeti rasplet ili neki novi zaplet? Ono što je fakt jest da se Nenad Bjelica i u petak probudio kao trener Dinama, službeno on to još uvijek jest, maksimirski klub otkaze je udijelio 'samo' njegovom stožeru. Bjelica u četvrtak nije bio dostupan ni za kakav komentar, vidjet ćemo hoće li se danas ikako oglasiti, reći svoju stranu priče, svoju istinu o svemu što se događalo u Maksimiru, ne samo u zadnja dva-tri dana već zadnjih mjeseci, otkad je postalo jasno da odnosi na relaciji trener-Uprava nisu više tako idilični.

Hoće li Bjelica sam dati otkaz, na kraju se ipak sporazumno rastati s klubom ili možda još pričekati neko vrijeme u ovom statusu, kad ionako nogomet stoji pa i za sam radni proces nije bitno tko je trener. Ono što je sigurno, sad je on na potezu i taj se potez iščekuje u Maksimiru.

No, ono što nitko ne očekuje jest da Bjelica doista dugoročno ostane na klupi, to sad može biti povuci-potegni do konačnog rješenja, ali u Maksimiru već planiraju nasljednika. Apsolutni prvi pick za mjesto Dinamova trenera jest Igor Jovićević. Možemo zaključiti, da je sinoć Bjelica i formalno bio bivši danas bi Jovićević već bio ustoličen na njegovo mjesto.

Foto: Damir Krajac / CROPIX
Damir Krajac / CROPIX CROPIX

Ovako, pričekajmo, vrijeme možda može nešto promijeniti i izbaciti nekog drugog kandidata, premda, prema onome što smo čuli, Jovićević ima konsenzus, on je, na neki način, prirodni nasljednik Bjelice. Iskustva ima, radio je u Ukrajini, bio i trener i sportski direktor, sad je u Dinamu već tri godine. Dinamovac je od glave do pete, a k tome vrlo uspješan s juniorskom momčadi u Ligi prvaka, s kojom je došao do četvrtfinala tog natjecanja drugu godinu zaredom. Usadio je momčadi pobjednički mentalitet, karakter, ratnički, 'fakinski' duh, u javnosti i među navijačima ima pozitivan imidž.

Neće biti lako uskočiti na Bjeličino mjesto, nikome pa ni Jovićeviću, digao je Bjelica tu letvicu visoko, međutim, on je već više puta kazao da će biti spreman na izazov kad taj dan dođe. Sudeći po svemu što se događa, u Dinamu, nogometu ali i svijetu općenito, Jovićević će od ljeta slagati i osvježenu momčad, u kojoj neće biti možda i dosta igrača iz momčadi koja je zadnje dvije godine pružila mnogo radosti Dinamovim navijačima.

U zaključku, nije još formalno, ali Jovićević je prvi kandidat, može li se tu štogod promijeniti?

PRIJEPOR TRENERA I KLUBA (1) Izjava o Daniju Olmu

Bjelica je u jednom medijskom istupu na pitanje je li Dani Olmo hrvatski i Dinamov proizvod izjavio da je “Olmo proizvod svojih roditelja, a sve što je došlo poslije toga, bio je splet raznih okolnosti.” Što se nije svidjelo ljudima u Dinamu pa je Zoran Mamić javno odgovorio Bjelici: “Bjelici zamjeram samo što je za Danija Olma rekao kako je on produkt svojih roditelja. Znam kako će to sada ispasti, pa i kako će se neki mediji raspisati o velikoj svađi Bjelice i Mamića, ali toga ovdje nema, samo kažem da je Olmo produkt Dinama”... (tn)

PRIJEPOR TRENERA I KLUBA (2) Dvojba Ćivić ili Moubandje

Još prošlog ljeta u Maksimiru su radili na dovođenju lijevog beka, kandidata je bilo više. Bjelica je najviše želio Eldara Ćivića, Dinamo je s njim pregovarao, no pregovori su se oduljili i Ćivić je potpisao za Ferencvaros. Što je Bjelicu jako naljutilo, imao je dojam da klub nije učinio sve da dovede baš Ćivića. Kasnije je stigao Francois Moubandje, a on kod Bjelice nema nikakav status, niti mu Dinamov trener daje previše minuta. Što se nikako ne sviđa ljudima u klubu, Moubandjea previše plaćaju da bi bio na tribini. (tn)

PRIJEPOR TRENERA I KLUBA (3) Slabije igre, velik ugovor, isključenje, mladi igrači...

Bez obzira što je Dinamo opet imao rezultatski jako dobru sezonu i u Ligi prvaka bio na korak do prolaska u drugi krug, krenula je u kuloarima sumnja u neke njegove postupke. Je li protiv Šahtara baš sve napravio kako treba? Ispao je iz Kupa prerano! Ima visok ugovor, najviši u povijesti Dinamovih trenera, bi li trebao još bolje do toga? Onda je stiglo i ono isključenje nakon teškog incidenta u Osijeku, uza sve to nisu neki u Dinamu zadovoljni koliko prilike dobivaju neki mladi igrači...

Linker
22. travanj 2024 10:28