CROPIX
RAZOČARANJE I DAN NAKON DINAMA

'PA KAKO JE ONO BIO SPORNI TRENUTAK?' 'Sat i pol nakon utakmice, kada sam to vidio na snimci rekao sam - to je nemoguće!'

SLOGA Trener četvrtoligaša Siniša Jalić je i dan poslije utakmice s Modrima još uvijek pod dojmom ‘spornog trenutka’
Piše: Dražen KuzmanićObjavljeno: 28. rujan 2018. 01:40

Mravince su u srijedu poslije podne bile glavna vijest u hrvatskim sportskim medijima zbog činjenice da je tamošnji četvrtoligaš Sloga pružio strašan otpor moćnome Dinamu koji je pobijedio tek pogotkom iz kaznenog udarca kojemu je prethodio evidentni prekršaj Kadziora na Juričiću, a strijelac s bijele točke bio je Budimir. U Mravincima je bila prava fešta nogometa koja je protekla bez ikakvih incidenata, a domaćinima je ostalo na diku i ponos što su se junački držali protiv Dinama.

Trener Sloge Siniša Jalić bio je ponosan na svoje momke, a dan poslije zamolili smo ga da se još jednom osvrne na povijesni dan u kojemu su Sloga i sve ono što je događalo na prepunom igralištu Glavica bili udarna vijest u državi.

- Radom smo uspjeli privući pozornost na igrače koji s puno odricanja mogu doći do nekoga rezultata - rekao nam je Jalić u uvodu.

Zatvoreno oko vratara

Sloga je imala svojih prilika i da je zabila, Dinamu bi ušla voda u uši?

- Normalno je da Dinamo napravi sebi priliku, evo sad čitam o njihovim ekstra zicerima. Istina, mogli su dati gol iz nekih šansi, ali isto tako smo mi imali dvije izvanredne prilike. Ona jedna bila je i najbolja šansa cijele utakmice, našem igraču (Mikelić, op. a) lopta je pobjegla lopta, a išla je na 12 metara. Da je plasirao bilo gdje pokraj noge vratara bio bi gol. Malo ga je cimnulo, pa je moj igrač spustio glavu u pod, pobjegla mu je lopta, a Zagorac je odličan golman. Jedino mi je žao što je utakmica završila onako. Odmah sam vidio da je bio težak prekršaj. Ono nije bilo remplanje. Kaže se sporni trenutak, a ono nije uopće bio sporni trenutak. Sat i pol nakon utakmice kada sam to vidio na snimci rekao sam - to je nemoguće. Mom golmanu (Vladović, op. a.) zatvorilo se oko, kada ga je njegov igrač poklopio nakon što je bio odgurnut. Nevjerojatno! Pitao sam vratara, a on mi je odgovorio da je bio na metar od lopte i išao ju je uhvatiti, a odjednom ga je Mijo (Juričić, op. a.) poklopio.

Bili su nervozni

Nastavio je Jalić dalje o susretu:

- Dinamo bi nama možda dao tri gola u produžecima, ali u 90 minuta nije dao ni jedan osim iz tog penala. To te napravi tužnim, ostaviš srce na terenu, približiš se i pripremaš za produžetke. Oni su bili sve nervozniji i nervozniji te bi da nije bilo penala bili bi još i više. Vjerojatno bi za produžetke ušli Gavranović i Olmo koji su se zagrijavali.

Linker
25. travanj 2024 19:42