Dominic Barnardt/Getty Images
ZA GUINESSA

PITANJE VREMENA KADA ĆE 'LUĐAK' DOĆI U HNL! OVAJ JE NOGOMETAŠ APSOLUTNI REKORDER Mijenja ih 'kao čarape': U 42. godini potpisao za 28. klub u karijeri

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 13. prosinac 2018. 22:25

Zanimljiva priča dolazi iz Brazila. Bivši urugvajski reprezentativac Sebastian Abreu, poznat i pod nadimkom 'El Loco' ('Luđak'), potpisao je za svoj 28. klub u karijeri.

Abreu ima 42 godine, nogomet i dalje igra aktivno, a sudeći po novome ugovoru ni ne namjerava stati. Urugvajac će nastupati za brazilski Rio Branco koji nastupa u četvrtoj ligi.

Interesantno je da se u Guinessovu knjigu upisao još kada je potpisao za svoj 26. klub u karijeri, a sada je samo dodatno učvrstio svoj status u antologijskoj knjizi rekorda i zadržao titulu nogometaša koji je igrao za najviše klubova u povijesti nogometa.

Najveći dio karijere proveo je u Južnoj Americi, dok je europskoj avanturi pridodao angažmane u Deportivu La Coruni, Arisu, Beitar Jerusalemu i Real Sociedadu.

Također, jedan je od rijetkih nogometaša koji su nastupili i za Bocu Juniors i za River Plate.

Loco ni u jednom klubu nije proveo pune tri sezone, a samo je jednom na istome mjestu proveo dvije pune godine - u brazilskom Botafogu iz Rio de Janeira za koji je nastupao od 2010. do 2012. godine.

Za urugvajsku je reprezentaciju odigrao 70 utakmica i postigao 26 golova.

Linker
19. travanj 2024 20:08