Tullio M. Puglia/Getty Images
SERIJA NESREĆA

PJACA SE OPORAVIO, TRENIRAO S PRVOM MOMČADI JUVEA, TREBAO BITI NA KLUPI PROTIV MILANA... A onda ga je na treningu slomio neoprezni Cuadrado!

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 21. studeni 2019. 10:42

Marko Pjaca još čeka povratak utakmicama nakon drugog loma križnog ligamenta koji mu se dogodio na proljeće. I ponovno je imao peh.

- Marko redovno trenira s prvom momčadi Juventusa, tako i igra te treninge utakmice koje odrađuju međusobno, a možda bi bio na klupi za derbi s Milanom odigran 10. studenoga, prije reprezentativne stanke, međutim na treningu ga je Cuadrado neoprezno nagazio i slomio mu mali prst na nozi. Tako je ponovno morao na kratku pauzu od dva tjedna - kazao nam je Marko Naletilić, agent igrača Stare dame.

U siječnju će se znati što dalje. Za njega je bitno da se spremi, da fizički dođe na potrebnu razinu: - Što će biti u prijelaznom roku, sve je otvoreno. I da ostane u Juventusu, i da ode na posudbu - istaknuo je Naletilić.

Nakon operacije dobar dio vremena proveo je u rehabilitaciji s Josipom Pivarićem i ekspertom za oporavak igrača Sašom Baščevanom. Tada nam je u jednom razgovoru rekao:

- Nadam se da je ovo kraj mojih muka. Da sam završio s tim ozljedama, da ću igrati kao prije. Radim na tome svaki dan… Polomio sam križni ligament u obje noge, treću nogu nemam. Imao sam te dvije nesreće, vjerujem da ću ponovo početi igrati kako znam, opravdati očekivanja ljudi i na kraju krajeva vlastita.

Na upit - nema šanse da se dogodi da ostanete prosječan igrač - odgovorio je: - Ukoliko neću imati ozljeda, mislim da ne.

To je njegov izazov i zadatak. Da realizira i vlastite ambicije i očekivanja koja su brojni imali. Jednu je posudbu odradio u Schalkeu, nakon što je križni ligament otišao prvi put, drugu u Fiorentini gdje mu se na treningu dogodila nova teška ozljeda. Juventus ganja titule, njemu treba vrijeme i posudba je logičan nastavak od siječnja.

Proljeće bi trebao iskoristiti za što bolji, ali ipak postupan ulazak u formu da od sljedećeg ljeta krene u punu sezonu, nakon pravih pripreme. Danas je daleko od reprezentacije, no i bolje je da ne mašta previše o Euru, koliko god to svakog igrača kopka. Vjerojatno bi mu više vrijedile kvalitetne ljetne pripreme nego da sjedi na klupi Vatrenih. Za taj njegov nogomet, koji bi jednog dana htio igrati.

Linker
19. travanj 2024 20:48