Medjugorje, 260718. Zdravko Mamic, nakon nepravomocne presude u RH pobjegao je u Medjugorje. Foto: Ante Cizmic / CROPIX
Ante Cizmic / CROPIX

Zdravko Mamić

DINAMOV SAVJETNIK

PODIGNUTA TREĆA OPTUŽNICA PROTIV ZDRAVKA MAMIĆA 'S računa Dinama podigao 2,2 milijuna eura i koristio ga za osobne potrebe'

AUTOR:
  • Jutarnji.hr

 • OBJAVLJENO:
 • 21.02.2019. u 15:38

 • Županijsko državno odvjetništo u Zagrebu podiglo je pred Županijskim sudom u Osijeku treću optužnicu protiv Zdravka Mamića, formalno savjetnika GNK Dinamo Zagreba, u njoj ga se tereti za zloporabu u gospodarskom poslovanju, prenosi N1.

  Mamića se prema optužnici tereti da je od 25. rujna 2002. do 8. ožujka 2007. u Zagrebu i Klagenfurtu (Austrija), i to od 25. rujna 2002. do 5. studenog 2002. kao član izvršnog odbora GNK Dinamo, a nakon toga kao izvršni dopredsjednik i član uprave Dinama, ovlašten za raspolaganje novčanim sredstvima kluba s računa u Hypo Alpe Adria Bank u Klagenfurtu, podigao 2,2 milijuna eura koje je zatim koristio za osobne potrebe, piše Jutarnji list.

  Optužen je da je naložio da se s računa kluba podigne 97.492 eura (u protuvrijednosti od 730.659 kuna) te prebaci na njegov austrijski račun. Tereti ga se i da je osobno podigao 2,1 milijun eura (u protuvrijednosti od oko 16 milijuna kuna) u gotovini, priopćio je ŽDO Zagreb.

  Kako navodi Tužiteljstvo, Mamić je spomenutim radnjama klub oštetio za ukupno 2,2 milijuna eura, odnosno 16,7 miljiuna kuna.

  U optužnici traže da se Mamiću oduzme taj novac, a traže i da se ovaj postupak spoji s postupkom koji se protiv Mamića te još nekoliko osoba veće vodi pred sudom u Osijeku.

  Iz drugih medija