Gabriel Rossi/Getty Images
REAKCIJE ARGENTINSKIH MEDIJA

POGLED NA MODRIĆEV TRIJUMF IZ MESSIJEVOG 'KORNERA' 'Hrvatski kapetan preuzeo je tron i treba mu čestitati'

Piše: Igor KrištaforObjavljeno: 26. rujan 2018. 13:24

Argentinski mediji nisu bili toliko razočarani, već su znali da Lionel Messi neće biti najbolji igrač svijeta.

“Od 2008. godine kada je Cristiano Ronaldo osvojio nagradu za najboljeg igrača svijeta, on i Messi dominirali su nogometom, a sada je hrvatski kapetan Luka Modrić preuzeo tron. Vodio je Hrvatsku do drugog mjesta na Mundijalu, a već nekoliko je sezona ponajbolji igrač Reala i ovo je definitivno kruna njegove karijere”, stoji na uglednom argentinskom sportskom listu Ole, a u drugom članku su prenijeli Messijeve glasove:

“Zanimljivo, Leo je dao pobjedniku svoj glas, dok je na drugo mjesto uvrstio Kyliana Mbappea, a na treće mjesto je stavio svog najvećeg rivala Cristiana Ronalda. Naravno, Portugalac nije isto učinio, on je neočekivano najviše glasova dao Varaneu, zatim slijedi Modrić, a na trećem mjestu je Griezmann.”

Drugi argentinski mediji nisu previše pažnje pridali izboru za najboljeg igrača. Naravno spomenuli su tko je FIFA-in igrač godine, ali čini se da su se teško mirili s činjenicom da Leo Messi nije bio niti među tri.

“Hrvatski kapetan osvojio je ovu nagradu, nažalost, Messi nije bio u užem izboru, zbog toga se nije niti pojavio na gala večeri za što su ga mnogi osudili. Ipak, našao mjesto u idealnoj jedanaestorici, no ne možemo se oteti dojmu da je morao biti među nominiranima, zaslužio je to. Međutim, treba čestitati Realovu veznjaku na sjajnoj sezoni”, stoji u argentinskim Depou i Cronici.

Naravno, baš kao i kod Portugalaca komentari su bili zanimljiviji nego osvrti njihovih novinara, tek poneki nogometni zaljubljenik je priznao da je Luka uistinu prošle sezone bio ispred svih.

Satisfakcija Modriću

Lionel Messi najviše je bodova dao Luki Modriću što je zacijelo velika satisfakcija za našeg kapetana. Međutim, Barcelonin čarobnjak nije službeno čestitao Modriću na ovom priznanju. Baš kao ni Ronaldo, Messi nije davao nikakve izjave, a na društvenim mrežama već nekoliko dana nije ništa objavio.

Linker
16. travanj 2024 10:46