REUTERS/Francois Lenoir
OVISE SAMI O SEBI

'POGODAK BELGIJI JE DOBRA NAJAVA DA ĆU POČETI ZABIJATI I U DINAMU' Švicarski napadač ima više asistencija nego golova, ali sad bi ga moglo krenuti...

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 14. listopad 2018. 21:03

Mario Gavranović pogodio je mrežu Belgije, ali to nije bilo dovoljno za Švicarsku, brončani sa Svjetskog prvenstva u Rusiji su pobijedili sa 2:1 u utakmici Lige nacija. Jučer su reprezentativci Švicarske sletjeli na Island, sutra će se sučeliti s nacionalnom vrstom koju su na domaćem travnjaku porazili s čak 6:0. Modri napadač javio nam se po slijetanju u Reykjavik.

- Šteta što moj pogodak u konačnici nije pomogao, nažalost smo izgubili. U prvom poluvremenu Belgija je bila dosta bolja, napravili smo previše pogrešaka, pa su oni imali dobrih prilika. U drugom poluvremenu smo dobro parirali jakoj reprezentaciji Belgije, imali smo nekih šansi, možda smo ih mogli bolje iskoristiti. Na kraju smo mojim pogotkom stigli do 1:1. Željeli smo nakon toga dobiti utakmicu, nastavili smo igrati ofenzivno, ali je domaćin nakon jedne jako dobre akcije zabio drugi pogodak. Mislim da smo zaslužili bod, kad se radi o zalaganju i prikazanoj igri, pogotovo u drugom poluvremenu, ali i oni su odigrali jako dobro - kratko je opisao utakmicu Dinamov napadač i švicarski reprezentativac

Gavranovićev pogodak ima veliko značenje i za - Dinamo! Ove sezone Gavranović igra jako dobro u plavom dresu, jedan je od ključnih igrača odličnog Dinama, ali postao je bolji asistent nego strijelac!? Do sada je u sezoni pet puta asistirao (tri puta u HNL-u, dva puta u Europskoj ligi), a postigao je četiri pogotka (tri u HNL-u, jedan u Europi). Posljednji pogodak zabio je Rijeci na Maksimiru 2. rujna, a prije toga dva Istri 1961 još u 2. kolu 3. kolovoza. U Europi je zabio Astani 14. kolovoza... Super igra, a malo zabija. A kada zabije kao protiv Rudeša u posljednjem kolu, onda mu sudac bez razloga poništi pogodak. Zato je ovaj pogodak Belgiji toliko bitan.

Bilo mi je baš krivo

- Zabiti pogodak za reprezentaciju protiv jakog suparnika je jako dobra činjenica. Jako mi je drago zbog toga, ali to je i dobra najava da ću početi zabijati i u svom klubu Dinamu! Eto, gledao sam dok sam bio s reprezentacijom kako mi je bezrazložno poništen pogodak protiv Rudeša. Bilo mi je baš dosta krivo zbog toga, jer sam u posljednje vrijeme odigrao dosta dobrih utakmica, imao sam asistencija, ali nije me htio pogodak. Kad sam napokon protiv Rudeša uspio pogoditi, gol je poništen, a nije bilo zaleđa. To mi je bio drugi poništeni regularani pogodak ove sezone. A imao sam osjećaj da nije bilo zaleđe protiv Rudeša, osjetio sam igrača blizu sebe, napravio sam brzi korak i pobjegao. Na kraju se vidjelo da sam bio u pravu, ne samo to, bio sam daleko od zaleđa... Me razumijem kako se takva greška može dogoditi. Dobro, dogodilo se kod 3:0 za nas, nije nam to napravilo problem, ali meni jest! Da, malo sam ljut zbog svega toga. Ali idemo dalje, pokušati ću zabiti u sljedećim utakmicama.

Zagreb, 200918.
Stadion u Maksimiru.
Utakmica 1. kola Europske lige, skupina D,
GNK Dinamo - Fenerbahce S.K. 
Na fotografiji: Izet Hajrovic, Mario Gavranovic, Dani Olmo.
Foto: Boris Kovacev / CROPIX
Boris Kovacev / CROPIX

Dizanje forme

Kad golgeteri poput vas zabiju, onda im obično krene.. Eto, sad ste zabili Belgiji, pa bilo bi dobro da sad zabijete u još jednoj europskoj utakmici, onoj u Trnavi protiv Spartaka?

- Nadam se da će krenuti, da ću sad nakon ovog pogotka Belgiji nastaviti zabijati. Trudim se igrati što bolje. Jasno, neka mi uzmemo bodove u Trnavi, pa neće biti bitno tko zabije, ali s druge strane naravno, kao napadač želim imati kontinuitet postizanja pogodaka, biti u dobroj formi. Nadam se da će mi ovaj gol koji sam zabio brončanima u Rusiji podići golgetersku formu te da ću sad zabijati u dresu Dinama!

Kad se radi o sliedećem nastupu Švicarske protiv Islanda i raspletu skupine, Gavranović zaključuje.

- U prvoj utakmici smo ih dobili sa 6:0. Cilj nam je pobijediti i na Islandu, tako da o prvom mjestu u skupini odlučujemo protiv Belgije na svom terenu. Sve je u našim rukama, ovisimo sami o sebi.

Rezultati by SofaScore

Linker
25. travanj 2024 08:13