CROPIX
SPORNI GLASOVI

PONIŠTAVA SE SKUPŠTINA HNS-A?! Nalazom Sportske inspekcije Državnog ureda za sport utvrđeno je kako je Davor Šuker nelegalno izabran za predsjednika

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 02. ožujak 2018. 22:45

Sportska državna inspekcija na čijem je čelu Janica Kostelić, utvrdila je kako je Davor Šuker nelegalno izabran za predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza.

Utvrđeno je kako su skupštinari Galović, Merkaš, Vučemilović-Šimunović, Lucić i Ivić bili istovremeno članovi IO HNS-a i zastupnici u Skupštini, a to ne smiju biti prema Statutu HNS-a. Samim time odluke s te Skupštine su nezakonite, što znači da predsjednik Davor Šuker nije izabran zakonito.

Čeka se odluka Gradskog ureda za opću upravu koji se treba očitovati o ovom nalazu inspekcije, a tada ćemo točno znati hoće li HNS ponoviti Skupštinu.

"Uvidom u Zapisnik sa sjednice Skupštine Hrvatskog nogometnog ssaveza od 22. prosinca 2017. utvrđeno je kako su na istoj u svojstvu zastupnika sudjelovali između ostalih i Dubravko Galović (ŽNS Brodsko-posavski), Stjepan Merkaš (ŽNS Krapinsko-zagorski), Ante Vučemilović Šimunović (ŽNS Osječko-baranjski), Drago Lucić (ŽNS Požeško-slavonski) te Davor Ivić (ŽNS Siačko-moslavački), koji su sve do donošenja odluke o razrješenju Izvršnog odbora istovremeno bili i članovi Izvršnog odbora Saveza s aktivnim mandatom što nije u skladu s člankom 42. stavkom 6. podstavkom a) važećeg Statuta Hrvatskog nogometnog saveza. Također je uočeno kako je prijedlog za dopunu dnevnog reda sjednice dao Ante Vučemilović Šimunović što nije u skladu s člankom 42. stavkom 6. podstavkom a) važećeg Statuta Hrvatskog ngoometnog saveza kao ni člankom 7. stavkom 1. Poslovnika o radu Skupštine. Člankom 42. stavkom 6. podstavkom a) važećeg Statuta Hrvatskog nogometnog saveza između ostaloga je propisano i kako član Izvršnog odbora ne može biti zastupnik u Skupštini Saveza", piše, između ostalog, u izvješću Sportske inspekcije.

Linker
24. travanj 2024 13:38