Getty Images
PORUKE PODRŠKE VATRENIH

PORUKA LIVAKOVIĆU GLASNO JE ODJEKNULA, A SAD JE STIGLA I LIJEPA GESTA IZ ZAGREBA Evo kako je Vatreni reagirao kad je čuo što se dogodilo velikom Ikeru

Piše: Petar ZobecObjavljeno: 02. svibanj 2019. 10:05

Sportskom javnosti glasno je odjeknula vijest da je Iker Casillas u srijedu pretrpio srčani udar na treningu Porta. Kako pišu portugalski mediji, španjolski vratar se krajem treninga osjećao slabo i čudno, pa se zaputio se prema klupskoj liječničkoj službi.

Nakon pregleda, Casillas je odmah odveden u bolnicu. Kada je stigao, doktori su utvrdili kako je Iker pretrpio srčani udar. Odmah je operiran i izvan životne opasnosti.

Casillas će 20. svibnja proslaviti 38. rođendan, a u Porto je stigao 2015., i nedavno je produžio ugovor s portugalskim velikanom do 2021. godine.

"Siguran sam da ovo neće biti Ikerov zadnji ugovor u karijeri, on je istaknuo koliko voli klub i ovaj grad, i nikada nije išao za novcem", rekao je nakon produženja ugovora predsjednik Porta Pinot Da Costa.

screenshot

Vijest o Casillasovom srčanom udaru šokirala je njegove sportske kolege, Ikeru su poruke podrške poslali Rafael Nadal, Gareth Bale, Mesut Özil, Gary Lineker, Gerard Pique, a oglasili su se i Vatreni - Luka Modrić, Dinamov prvi vratar Dominik Livaković te Ivan Perišić.

"Pratio sam Dominika Livakovića ove sezone. Igra za Dinamo Zagreb. Ima 24 godine. Zanimljiv je," napisao je na Twitteru prošli tjedan Iker Casillas, a u srijedu poslijepodne je Livaković odgovorio na svom Instagram profilu.

screenshot

Vratar Dinama objavio je Casillasovu fotografiju i ruke sklopljene u znak molitve za brzo ozdravljenje.

Luka Modrić je također putem Instagrama pružio podršku bivšem suigraču, fotografijom za povijest i riječima: 'Amigo, amigo'.

Ivan Perišić kratko je Ikeru poručio: 'Budi jak'.

screenshot

Emotivnim priopćenjem se oglasio i madridski Real, u kojemu je vratar poveo veći dio svoje karijere.

"Real Madrid želi pružiti punu potporu voljenome vrataru Casillasu. Casillas nas je kroz svoju karijeru naučio kako prevladati najteže prepreke kako bismo uveličali slavu našeg kluba. Naučio nas je kako se odustajanje ne uklapa u našu filozofiju života i pokazao nam nebrojeno puta da, što je izazov veći, to čovjek treba biti jači, kako bi se došlo do pobjede. Real Madrid želi svom vječnom kapetanu što skoriji oporavak i šaljemo mu svu hrabrost svijeta“, stoji u priopćenju odaslane sa Santiago Bernabeua.

PORTO, PORTUGAL - MAY 06: Iker Casillas of FC Porto celebrates winning the title after the Primeira Liga match between FC Porto and Feirense at Estadio do Dragao on May 6, 2018 in Porto, Portugal. (Photo by Octavio Passos/Getty Images)
Octavio Passos/Getty Images

Iker je u bogatoj karijeri je osvojio ukupno 20 klupskih trofeja, pri čemu je s Realom osvojio tri Lige prvaka, dok je u dresu španjolske reprezentacije bio svjetski (2010.) i dvostruki europski prvak (2008., 2012.). U karijeri je sakupio više od 1000 nastupa pri čemu je 167 puta branio za ‘furiju’, a 725 puta u dresu kraljevskog kluba.

Linker
24. travanj 2024 01:49