Christopher Furlong/Getty Images
NEĆE VALJDA

POSLJEDNJI PUT KADA SE OVO DOGODILO BILO JE VIŠE OD STOTINU UHIĆENIH I DEPORTIRANIH Englezi u strahu od crnog scenarija mole Uefu za odgodu utakmice

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 07. listopad 2019. 12:55

Kreću engleski nogometaši na mini-turneju po srednjoj i istočnoj Europi. Kvalifikacije za kontinentalnu smotru sljedeće godine Gordi Albion nastavlja gostovanjima u Češkoj i Bugarskoj. U Pragu se igra u petak, a u Sofiji sljedećeg ponedjeljka. Iako su termini svih kvalifikacijskih utakmica u svim skupinama već odavno definirani, neke su stvari očito promakle britanskoj policiji.

Britanski Guardian prenosi izjavu šefa tzv. nogometnog odjela tamošnje policije, Marka Robertsa koji ne može vjerovati da će hrpa "pijanih Engleza" nakon beskrajnog uživanja u češkom pivu otići na tribine tamošnjeg stadiona. Od krovne europske nogometne organizacije traži se da se iznađe novo rješenje, iako bi se isto dogodilo i da se igra i koji drugi dan. Kad spojite engleske navijače, pivo i Češku....

Klub navijača engleske reprezentacije u Pragu će biti zastupljen s točno 3.731 navijača, ali očekuje se da će u gradu biti oko šest tisuća britanskih navijača. Bit će tamo i engleskih policajaca koji će se pobrinuti da sve u vezi i oko te utakmice visokog rizika prođe u redu.

Roberts je u svojoj izjavi podsjetio i što se dogodilo zadnji puta kada je engleska nacionalna vrsta negdje igrala u petak navečer. Bilo je to u ožujku 2018. godine kada je Gordi Albion gostovao Nizozemcima u Amsterdamu. Ondje su dopušteni svi opijati, a Engleza je bilo - preko sto uhićenih, a neki su i deportirani.

Linker
16. travanj 2024 16:04