Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
RUŽAN RAZLAZ

POTJERALI SU SVE NJEGOVE LJUDE, ALI NJEGA NE! OTKRIVAMO ZAŠTO I BJELICA NIJE DOBIO OTKAZ Skandalozan epilog priče oko smanjenja ugovora

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 26. ožujak 2020. 23:00

Dinamo je objavio kako raskida ugovore sa šestoricom članova stožera Nenada Bjelice. Znači, od četvrtka navečer Rene Poms i Nino Bule (pomoćni treneri), Martin Mayer i Karlo Reinholz (kondicijski treneri), Silvije Čavlina (trener vratara) i Jasmin Osmanović (analitičar) više nisu zaposlenici Dinama!

Poruka klupske Uprave je jasna, Nenada Bjelicu smatraju najvećim krivcem što on treneri i igrači nisu prihvatili smanjenje ugovora, međutim, ako Dinamo sam otkaže treneru morat će mu platiti i veliku odštetu. Bjelica ima 1,2 milijuna godišnje, netto, do lipnja 2021. kad mu istječe ugovor to je oko 1,5 milijuna eura netto pa ga ovime tjeraju da sam podnese ostavku i ode.

Što reći, nego skandalozan epilog ove priče oko smanjenja ugovora, još jedna ružna stavka u povijesti maksimirskih raskida i prekida. Teško je vjerovati da se ovdje više išta može spasiti, naravno, dok Bjelica službeno ne ode iz Maksimira, on je trener Modrih, ali možemo slobodno reći da ništa više neće biti kao prije.

Momčad, koja je osvajala europske bodove, srca navijača i punila tribine Maksimira, momčad koju je krasila odlična i pozitivna atmosfera preko noći odlazi u povijest! Jer, Bjelica i njegov stožer bili su važni kotačići te atmosfere i pozitive, u dvije godine Dinamo je postao pozitivna priča, nogometna priča, što već dugo nije bio na taj način, u ova dva dana sve se raspalo.

Klub je krenuo u smanjenje plaća, javno objavio da igrači i trener to nisu prihvatili te ih time izvrgao javnom linču. A onda to iskoristio za raskid s Bjeličinim stožerom, izgledno i s Bjelicom. Sve skupa kad se zbroji - pucanj u nogu, jedan od antologijskih!

Nije tajna da je sukoba i trzavica između Bjelice i kluba već bilo, da je svatko znao biti tvrdoglav na svoj način, međutim, nakon pobjede na Poljudu i prije toga protiv Rijeke, činilo se da situacija smirila, da su Bjelica i Dinamovi čelnici pronašli zajedničku nit i da će na ljeto krenuti u još jednu euro-avanturu. No, bilo je to tek primirje, Bjelica je bio prekrižen, iz nekog razloga, zamjerio se ljudima u Dinamu koji su brzo zaboravili njegove zasluge i počeli mu borjati mane, ova situacija s koronavirusom i smanjenjem ugovora bila je konačan obračun.

Koji bi mogao imati tužan kraj jedne lijepe nogometne priče, jedne priče koju će biti teško ponoviti. O tome jesu li igrači i trener trebali prihvatiti promjene ugovora, koje su im nametnute, može se razgovarati u ova krizna vremena, ali ovakav tužan raskid ugovora sa stožerom, kao najava Bjeličina odlaska, apsolutno je veliki korak unazad!

Međutim, Bjelica je još uvijek službeno Dinamov trener, nogomet se ionako ne igra, sve stoji pa, teoretski, ova pat-pozicija može potrajati neko vrijeme.

Inače, Igor Jovićević, trener mlade Dinamove momčadi, spominje se kao glavni kandidat za Bjeličinog nasljednika u slučaju njegove smjene.

Linker
25. travanj 2024 10:52