Screenshot: Twitter
PRAVA JUNAKINJA

POTPUNI PREOKRET U ŽIVOTU NOGOMETNE SUTKINJE Usred pandemije koronavirusa uskočila na prvu liniju obrane u drugoj najpogođenijoj europskoj zemlji

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 27. ožujak 2020. 22:12

Iragartze Fernandez sutkinja je u prvoj španjolskoj nogometnoj ligi koja je u doba krize izazvane pandemijom koronavirusa promijenila zanimanje i postala medicinska sestra.

Ova 26-godišnjakinja se šet godina u Bilbau izučavala za rad kao medicinska sestra, ali se bavila suđenjem. No, kako je nogomet zaustavljen diljem svijeta, ona se prebacila pomaganju potrebitima.

"Kada dođe netko s kašljem i povišenom temperaturom moj je zadatak da analiziram simptome u trenutku dok na sebi imam zaštitnu opremu. Rizik zaraze je konstantno visok jer živimo u stalnom okruženju potencijalne opasnosti. To je jako stresno iskustvo jer se borite protiv nečaga što ne vidite i stalno protivnik ima prednost", rekla je Fernandez za AFP.

"Ja nisam neka super žena niti bilo što slično, samo dajem svoj doprinos poput svih drugih", zaključila je skromna sutkinja.

Španjolska je nakon Italije inače druga najpogođenija europska zemlja pandemijom koronavirusa.U zemlji je ukupno potvrđeno 56.188 slučajeva zaraze, kao i 4089 smrtnih slučajeva.

Linker
20. travanj 2024 15:35