Silvio Anočić
 Ronald Gorsic / CROPIX
KATASTROFA U ITALIJI

POTRESNO SVJEDOČANSTVO MLADOG HRVATSKOG REPREZENTATIVCA 'Buđenje zbog potresa neću zaboraviti'

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 28. kolovoz 2016. 01:29

Potres u Italiji tema je tjedna, čak je i nogomet, koji je uvijek u prvom planu, zbog te katastrofe pao malo na ljestvici interesa. Mrtvi se broje, tlo se i dalje trese, a treslo se i u Rimu. Silvio Anočić, mladi hrvatski reprezentativac i igrač Rome, jedan je od onih koji su osjetili potres, svjedočio je panici koja vlada zadnjih dana u Italiji.

- Iako je epicentar potresa dosta udaljen od mjesta gdje živim, moram priznati da se dobro zatreslo. Ujutro u pola četiri probudio me potres, nisam u prvom trenu znao što se događa, nije mi bilo svejedno - priča Anočić, koji je ipak nakon nekog vremena došao k sebi.

Bilo je panike i straha

- Izletjeli su ljudi van iz stanova i apartmana, bilo je straha u prvi tren, međutim nakon tog dana mi više nismo osjetili ništa. Život se sada kod nas, u Rimu i okolici, odvija normalno, nije bilo nekih većih posljedica. Jasno, s potresima se nikad ne zna, treba biti oprezan, teško je to predvidjeti. Živiš normalno, kao i uvijek, radiš svoj posao i to je to - kaže mladi Anočić, kojega su više od potresa potresle snimke koje svakodnevno gleda na televiziji.

- Stalno su nove informacije o mrtvima, brojka se penje, a najgore je što je među poginulima puno djece. To je podatak koji najviše pogađa ljude, nije ti svejedno kad to vidiš.

Što se njega i njegovih suigrača tiče, sve je u redu.

SOMMATI, ITALY - AUGUST 26:  The house where a British family died as it collapsed during Wednesday's earthquake is pictured on August 26, 2016 in Sommati, Italy. Italy has declared a state of emergency in the regions worst hit by Wednesday's earthquake as hopes diminish of finding more survivors. At least 268 people are now known to have died and around 400 injured with teams continuing to search the rubble of collapsed buildings for a second night.  (Photo by Carl Court/Getty Images)
Carl Court/Getty Images

- Mi treniramo po programu, ništa se nije promijenilo. Nadamo se da neće biti novih potresa, da se neću više buditi tako naglo i tako šokiran. Kad vraćam film, uistinu nije bilo ugodno, no smirilo se, stvarno jest.

Inače, da se maknemo od crnih tema, kakva je sad Anočićeva situacija? Iako mu je tek 19 godina, već je trenirao s prvom momčadi, ima i nastupe za Romu u prijateljskim utakmicama, ipak, trenutno je u prvom planu u Primaveri, juniorskom timu.

Najgore je valjda prošlo

- Imam ugovor još godinu dana, do kraja ovog prijelaznog roka trebao bih znati što će biti. Razgovaramo o produženju ugovora, možda ću nekamo na posudbu, možda ostati ovdje. U svakom slučaju dobro mi je u Rimu i Romi, nemam se na što požaliti, marljivo treniram i čekam svoju priliku.

Zasad u njegovoj karijeri nema potresa, neka ih ne bude više ni u Italiji, neka crne vijesti opet zamijene informacije s nogometnih travnjaka.

- Bit će sve u redu sad, nema nikakvog razloga za brigu, najgore je, vjerujem, prošlo. Ne bojim se, iako to buđenje u pola četiri sigurno neću brzo zaboraviti.

Linker
18. travanj 2024 04:46