Zagreb, 170817. Stadion Maksimir.
Play off utakmica Europa lige izmedju Dinama i Skenderbeu.
Na fotografiji: Slavlje Skenderbaua.
Foto: Goran Mehkek / CROPIX
Foto: Goran Mehkek / CROPIX

'TRAŽIT ĆEMO PRAVDU'

POTVRĐENA JEDNA OD NAJVEĆIH KAZNI U POVIJESTI NOGOMETA! ALBANCI IZBAČENI IZ EUROPE NA 10 GODINA 'Ovaj slučaj je prešao sve granice'

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 12.07.2019. u 19:18

 • Arbitražni sportski sud u Lausanni (CAS) potvrdio je 10-godišnju kaznu albanskom nogometnom klubu Skenderbeu za namještanje utakmica u nacionalnom prvenstvu i europskim natjecanjima.

  Albanski klub se žalio na najveću kaznu koju je Europska nogometna federacija (UEFA) izrekla, no CAS je odbacio žalbu.

  Skenderbeu je bio pod sumnjom da je u sezoni 2015/16. godine namještao utakmice u albanskom prvenstvu, ali u u Europi. Zbog toga je već bio izbačen iz europskih natjecanja u sezoni 2016/17., ali istraga se nastavila pa je 7. veljače ove godine donesena i odluka o ovoj rigoroznoj kazni.

  "Uefina suspenzija od 10 godina i milijun eura kazne su bili proporcionalni i opravdani," navodi se u priopćenju

  Zagreb, 170817. Stadion Maksimir.
Play off utakmica Europa lige izmedju Dinama i Skenderbeu.
Na fotografiji: Amer Gojak.
Foto: Goran Mehkek / CROPIX
  CROPIX
   

  Predsjednik kluba Ardian Takaj bio je šokiran odlukom CAS-a.

  "Neću napustiti klub, slučaj ćemo predati Federalnom sudu u Švicarskoj i tamo ćemo tražiti pravdu. Ovaj slučaj je prešao sve granice," poručio je predsjednik kluba.

  Uefini istražitelji su naveli da su namještene dvije utakmice 2015. u kvalifikacijama za Ligu prvaka, jedna protiv zagrebačkog Dinama, a jedna protiv Crusadersa i dvije utakmice u Europskoj ligi iste godine protiv lisabonskog Sportinga i moskovskog Lokomotiva.

  Uefa je navela da su igrači Skenderbeua u tim utakmicama "igrali izuzetno sumnjivo u obrani" i da su u tim susretima igrali "nezainteresirano i bez truda". Bivši prvak Albanije je kažnjen zbog toga što je namjestio više utakmica u nacionalnom prvenstvu.

  Iz drugih medija