Ronald Gorsic / CROPIX
UZBUDLJIVA POLUFINALA

POZNATI FINALISTI KUTIJE ŠIBICA Biberon Maraska zabio četiri komada i dobio sedmu zaredom, Dobermann drugi put zaredom u velikoj završnici

Piše: Tugomir DobrinićObjavljeno: 27. prosinac 2019. 20:59

Petak nam je donio polufinalne oglede na glavnom turniru, čak tri bivša pobjednika tražila su put do finala, na koncu ćemo gledati dvoboj dviju ekipa koje su pokazale najviše - Biberona i Dobermanna.

U prvoj polufinalnoj utakmici glavnog dijela turnira na ovogodišnjoj Kutiji šibica sastali su se Biberon Maraska i Cvjetno Poliklinika Milojević. Momčad Biberon Maraska utakmicu je započela u sastavu Franko Bilić, Duško Martinac, Toni Jelavić, Tihomir Novak, Luka Perić i Mirko Hrkač, dok su u početnoj šestorki Cvjetnog bili Mario Herceg, Jakov Grcić, Vedran Matošević, Davor Kanjuh, Kristijan Grbeša i Mihovil Prgomet.

Biberon Maraska krenuo je furiozno pa je tako već u 1. minuti Martinac pogodio desnu vratnicu, a u trećoj je Biberon Maraska došao u vodstvo. Iz prilične daljine iskosa s desne strane Jelavić je pogodio desni donji kut za 1:0. Snažan udarac Kanjuha u 7. minuti sjajno je obranio Bilić izbacivši loptu u korner. U 12. minuti volej-udarac Novaka završio je kraj vrata, a dvije minute kasnije udarac Mužara obranio je Bilić.

U 16. minuti Kanjuh je iz slobodnog udarca dodao loptu Prgometu, čiji udarac nije ugrozio vratara Bilića. U 19. minuti još jedan dalekometni udarac Kanjuha, no Bilić je ponovno izvrsno reagirao, kao i kod udarca Prgometa u istoj minuti. U 20. minuti Biberon Maraska povećao je vodstvo. Nakon dodavanja Perića strijelac je bio Šamija, a kao i kod prvog pogotka, vratar Cvjetnog nije najbolje reagirao. Nakon prvog poluvremena Biberonova dva pogotka razlike bila su itekako značajna prednost uoči drugih 20 minuta.

U prvih osam minuta drugog poluvremena nije bilo prigoda ni na jednoj ni na drugoj strani, da bi u 30. minuti došao pogodak Luke Perića za visokih 3:0. U 33. Grbešina prilika iz slobodnog udarca bila je još jedan u nizu bezuspješnih pokušaja Cvjetnog Poliklinike Milojević u ugrožavanju vrata Biberona Maraske. U 35. minuti udarac Prgometa s lijeve strane obranio je Bilić, a u istoj je minuti Hrvoje Penava iz izgledne situacije pucao preko vrata.

Posljednjih nekoliko minuta Cvjetno Poliklinika Milojević zaigralo je s Kanjuhom na poziciji vratara igrača, no ni to nije pomoglo, štoviše, u 39. minuti Martinac je pogodio prazna vrata Cvjetnog za konačnih 4:0. Više nego zaslužena pobjeda Biberona, koji je potpuno nadigrao sastav Cvjetno Poliklinika Milojević, čiji su igrači na kraju utakmice dobili gromoglasni pljesak iz gledališta. Nakon čak sedme pobjede na ovogodišnjoj Kutiji Biberon Maraska igrat će po prvi put u finalu najpoznatijeg i najuglednijeg hrvatskog malonogometnog turnira. Sve čestitke Biberonu Maraska za sjajnu prezentaciju malog nogometa u polufinalu ovogodišnje Kutije.

Sjajno prvo poluvrijeme u drugom polufinalu

U drugoj polufinalnoj utakmici sastali su se zagrebački sastavi Pizzeria Stari Zagreb Borongaj lugovi i CB Dobermann. Pizzeria Stari Zagreb Borongaj lugovi započela je utakmicu u sastavu Ante Piplica, Darko Kunštek, Nikola Gudasić, Marko Dušek, Dario Markić i Nikola Gatarić, dok je CB Dobermann krenuo u sastavu Žarko Luketin, Rok Mordej, Marko Perić, Kristijan Čujec, Adel El-Saleh i Mario Aladžić.

Zagreb, 271219.
Dom sportova, dvorana II, Trg Kresimira Cosica.
Malonogometni turnir 49. Kutija sibica, 
Pizzeria Stari Zagreb Borongaj lugovi - CB Dobermann.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Ronald Gorsic / CROPIX

Prvo poluvrijeme ponudilo je sjajan mali nogomet te pregršt uzbuđenja i na jednoj i na drugoj strani. U 12. minuti Jurlina je pogodio gredu, a minutu kasnije Pizzeria Stari Zagreb Borongaj lugovi došla je u vodstvo pogotkom Markića. U 15. minuti na 1:1 izjednačio je Čujec, a u posljednjoj minuti prvog poluvremena za 2:1 vodstvo Dobermanna zabio je Perić.

I kako je u prvom poluvremenu viđen pravi vatromet malog nogometa, u drugom poluvremenu dugo se nije ništa značajnije događalo, CB Dobermann je mudro čuvao minimalno vodstvo koje ni u jednom trenutku nije bilo ozbiljnije ugroženo. U 37. minuti prigoda za Horvata, no njegov udarac obranio je Piplica, a u 38. Čujec je po drugi put svladao Piplicu za 1:3, pa je tako CB Dobermann, prošlogodišnji finalist, u posljednje dvije minute ušao s velikom prednošću od dva pogotka razlike koju je zadržao sve do kraja. CB Dobermann se potpuno zasluženo plasirao drugi put zaredom u veliko finale.

POLUFINALA:

BIBERON - CVJETNO PM 4:0

ZAGREB Dvorana II Doma sportova. Gledatelja 1.500. Suci: Goran Pečarić, Ivan Vučković. Delegat: Velimir Čarapina.

STRIJELCI: 1:0 - Jelavić (2), 2:0 - Šamija (20), 3:0 - Perić (30), 4:0 - Martinac (40).

BIBERON MARASKA: Bilić, Stojkić, M. Suton, Perković, Martinac, Jelavić, Novak, Sesar, Šamija, J. Suton, Perić, Hrkač.

CVJETNO POLIKLINIKA MILOJEVIĆ: Herceg, Maloševac, Grcić, Majić, Matošević, Kanjuh, Đulvat, Mužar, Grbeša, Prgomet, Penava.

------------------------------------------

PIZZERIA STARI ZG BL - CB DOBERMANN 1:3

ZAGREB Dvorana II Doma sportova. Gledatelja 1.500. Suci: Mislav Džeko i Saša Tomić. Delegat: Tomislav Šantalab.

STRIJELCI: 1:0 - Markić (13), 1:1 - Čujec (15), 1:2 - Perić (20), 1:3 - Čujec (38).

PIZZERIA STARI ZAGREB BORONGAJ LUGOVI: Piplica, Kunštek, Gudasić, Škugor, Pandurević, Markić, Jurlina, Pisačić, Gatarić, Bojić.

CB DOBERMANN: Luketin, Mordej, Perić, Banek, Čujec, El-Saleh, Vukelić, Rumbak, Aladžić, Leskovar, Horvat, Sekulić, Malogorski.

ISKLJUČENJE: Mordej (11)

Linker
19. travanj 2024 11:40