Marco Luzzani/Getty Images
KAMO ZA VIKEND

PRED NAMA JE JOŠ JEDAN LUDI NOGOMETNI VIKEND Evo kakva sve uzbuđenja počinju: 'Cristiano Ronaldo? Nisam mislio da ću ikada igrati protiv njega...'

Cristiano Ronaldo? Morat ću shvatiti da nisam pred PlayStationom, kaže veznjak Fiorentine Gerson
Piše: Jutarnji ListObjavljeno: 01. prosinac 2018. 12:23

Dva gradska derbija u Premiershipu, dva derbija u kojima dvije momčadi bitke trenutačno ne vode samo na travnjaku i vjerojatno tvrda utakmica talijanskog prvenstva u subotnje predvečerje - to je ono najbolje od nogometa što nadolazeći vikend nudi.

U nedjelju bi se ispred ekrana u komadu moglo provesti osam sati...

Subota 18.00 Fiorentina - Juventus

- Cristiano Ronaldo? Morat ću shvatiti da nisam pred PlayStationom. Nisam mislio da ću ikada igrati protiv njega. Ipak, nitko nije nepobjediv - rekao je Gerson, veznjak Fiorentine, u najavi utakmice s Juventusom. Posljednji dio izjave, međutim, nije točan, barem zasad. Juventus je nakon 13 kola bez poraza u prvenstvu i od mogućih 30 bodova ostali su samo bez dva. S drugom najboljom obranom lige Fiorentina je u posljednjih pet utakmica pet puta remizirala.

Subota 20.45 Real - Valencia

U Primeri momčad s najviše remija je Valencia u kojoj, nakon lošeg otvaranja sezone, stvari polako počinju sjedati na svoje mjesto.

U prošlom kolu Real je potopljen u Eibaru 3-0, što je bio prvi poraz nakon što je klupu preuzeo Santiago Solari. Ali, prava drama se odvija i odvijat će se u pozadini, s nezadovoljnim Iscom u glavnoj ulozi. - Ta je priča za mene završena.

Ne čitam sportske novine, niti me zanimaju novinarske spekulacije oko Iscova statusa i budućnosti - rekao je jučer Solari.

Nedjelja 15.05 Arsenal - Tottenham

Igrač kojega bi u sjevernolondonskom derbiju trebalo biti najzanimljivije pratiti je Mesut Özil.

- Ne leže mu najbolje nešto grublje utakmice i utakmice visokog intenziteta - rekao je prošli tjedan Unai Emery pa Özila ostavio na klupi protiv Bournemoutha. Drugim riječima, Emery od Özila traži više obrambenog angažmana, posebno kod presinga, a kakvi su trenutačni kapaciteti njemačkog veznjaka da odgovori na zahtjeve te vrste najbolje će se vidjeti protiv Tottenhama koji u posljednje vrijeme izgleda odlično.

Nedjelja 17.15 Liverpool - Everton

Nakon razočaravajućeg poraza od PSG-a, koji ih je doveo na rub eliminacije iz Lige prvaka, Liverpool na Anfieldu dočekuje Everton. - Ovo je idealna prilika da se odmah oporavimo i vratimo na pravi put. Oni su u naletu i neće biti lako. Ovo je poseban derbi - kaže James Milner. A s dva boda zaostatka za vodećim Cityjem sve osim pobjede u Merseysideu Liverpoolovu će budućnost učiniti tmurnijom i u nacionalnom prvenstvu.

Nedjelja 20.30 Roma - Inter

Kiks CSKA protiv Plzena (1-2) u Ligi prvaka pogurao je u drugi krug Romu čije su igrače navijači u svlačionicu nakon poraza od Reala ispratili zvižducima. U prvenstvu je Romina situacija daleko od idealne - sedmo mjesto i 19 bodova iz 13 utakmica. Prema pisanju talijanskih medija, potraga za pojačanjima već traje, kao i za trenerom. Eusebio di Francesco uskoro bi trebao ostati bez posla, a na Rominu klupu drugi put sjesti Vincenzo Montella. I sada im u goste stiže Inter čiji je idealan učinak u prvenstvu u posljednja dva mjeseca pokvario samo neočekivani poraz od Atalante.

Linker
16. travanj 2024 13:30