Nikola Vilic / CROPIX
SMISAO PRONAŠAO U OBITELJI I VJERI

PREDSJEDNICA RH KOLINDA GRABAR-KITAROVIĆ NA PREMIJERI FILMA HAJDUKOVE LEGENDE 'IVANOVA IGRA' Među okupljenima izbornik Vatrenih, predsjednik UEFA-e...

Piše: Dražen KuzmanićObjavljeno: 27. listopad 2019. 21:47

Sinoć je u splitskom Hrvatskom narodnom kazalištu premijerno prikazan film "Ivanova igra", čija je radnja život legendarnog nogometaša Hajduka Ivana Gudelja.

Nakon prikazivanja filma teatrom u Splitu pročuo se veliki pljesak okupljenih, među kojima je bila i predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović, splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara, splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban, izbornik hrvatske reprezentacije Zlatko Dalić, te predsjednik Hajduka Marin Brbić.

Film o Gudelju prepun je emocija, redatelj je Tomislav Žaja, u nešto malo više od jednog poluvremena nogometne utakmice na platno je stavio životnu priču igrača kojemu je karijera prekinuta u 26. godini, kada je bio na vrhuncu slave, kapetan reprezentacije bivše države i kojega je čekala bogata inozemna karijera.

Među publikom je bio i posebni izaslanik predsjednika UEFA-e Aleksandera Čeferina, njegov predstojnik ureda Luka Zajc, koji je također održao prigodnu riječ te poslao Čeferinove pozdrave naglasivši da je njegov šef veliki navijač Hajduka.

Prije projekcije filma govorili su gradonačelnik Opara, predsjednik splitskog Saveza sportova Nenad Periš, predsjednik Hajduka Brbić, te predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović. Poruka filma je da i nakon teške bolesti, hepatitisa B, koji je Gudelj u konačnici pobijedio, postoji smisao koji je protagonist pronašao u obitelji i vjeri.

Nakon filma govorili su još Ivan Gudelj koji je pročitao govor, a svladale su ga emocije, govorio je i redatelj Žaja, te je Brbić na kraju Gudelju uručio dres Hajduka s brojem 4. Na kraju su se Gudelju na pozornici pridružili njegovi bivši suigrači iz Hajduka i reprezentacije bivše države, treneri, kao i suparnici s nogometnih travnjaka...

Linker
25. travanj 2024 07:51