Barcelona president Jose Luis Nunez talks to his Vice president Joan Gaspart prior to the Spanish Cup semi final second leg soccer match at Nou Camp stadium April 24. Barcelona refused to play and conceded the match because they claimed, that injuries and international commitments had left them with just nine outfield players.
REUTERS

BIO JE ISPRED SVOG VREMENA

PREMINUO JEDAN OD NAJVAŽNIJIH LJUDI U POVIJESTI BARCELONE Katalonci oplakuju čovjeka koji je stvorio Barcu kakvu gledamo danas

AUTOR:
  • Sportske Novosti

 • OBJAVLJENO:
 • 03.12.2018. u 15:31

 • Danas je u 87. godini života preminuo Jose Luis Nunez, bivši predsjednik Barcelone.

  Nunez je na čelu Barce proveo čak 22 godine, odnosno predsjedao je u razdoblju od 1978. do 2000. Riječ je o osobi koja se istaknula kao jedna od najvažnijih figura u povijesti katalonskog kluba.

  Španjolski mediji ističu da je Nunez bio čovjek ispred svog vremena, a njegov model poslovanja transformirao je Barcelonu i španjolski nogomet.

  Jedna od njegovih opsesija bila je otvaranje novih izvora i načina prihoda od kojih bi se od Barcelone napravila šampionska ekipa i jedan od najboljih klubova svijeta, a to se, kao što znamo, s vremenom i ostvarilo.

  Nunes je poznat i kao predsjednik Barcinog Dream Teama. Naime, za vrijeme njegove vladavine momčad je potpisala zvijezde poput Maradone, Laudrupa, Ronalda, Rivalda,...

  Iz drugih medija