Srđan Vrančić, Damir Krajač / Hanza Media
HOROR U ZAGREBU

PRETUČEN TRENER DINAMA Mario Cvitanović brutalno napadnut ispred zgrade u kojoj živi, dvojica napadača mlatila ga palicama, završio je u bolnici

Piše: HinaObjavljeno: 20. rujan 2017. 23:33

Trener Dinama Mario Cvitanović ozlijeđen je u srijedu navečer u brutalnom napadu koji se dogodio ispred zgrade u kojoj živi.

Cvitanović je poslijepodne vodio svoju momčad u utakmici Kupa Hrvatske protiv Borca iz Imbriovca, a po povratku svojim Mini Cooperom kući u naselju Vrbik dvojica maskiranih napadača su ga dočekala i pretukla palicama.

U zagrebačkoj su policiji potvrdili da je u ulici Vladimira Preloga došlo do napada te da je 'postupanje u tijeku'.

Cvitanovića su po dolasku u bolnicu Sveti Duh liječnici detaljno pregledali i utvrdili da mu je najteže stradala ruka. Kako doznajemo, trener Modrih zaradio je frakturu podlaktice. U bolnicu su tijekom večeri došli i čelni ljudi Dinama, uključujući direktora Tomislava Svetinu i šefa sigurnosti Krešimira Antolića.

O cijelom događaju odmah se oglasio i Dinamo.

"U srijedu navečer, neposredno nakon što su se igrači i stručni stožer Dinama vratili s utakmice Hrvatskog kupa u Imbriovcu, dvojica maskiranih napadača fizički su palicama napali trenera Dinama Maria Cvitanovića na ulazu u njegov stan te ga pritom ozlijedili. Trener Dinama nakon toga je pozvao policiju te zatražio liječničku pomoć.

GNK Dinamo, zgrožen i zaprepašten ovim činom, najoštrije osuđuje fizički napad na trenera Cvitanovića koji je vrlo lako mogao završiti s tragičnim posljedicama.

Nažalost, to je samo nastavak svega onoga što se događa u posljednje vrijeme kada je, sasvim očito, potpuno legalizirano nasilje prema osobama iz našeg kluba. Počevši od napada na savjetnika kluba Zdravka Mamića na rivi u Bolu na Braču, a zatim oružanog napada i pokušaja ubojstva u Tomislavgradu pa sve do večerašnjeg fizičkog napada na trenera Cvitanovića pred njegovim stanom.

Marin Dešković

Zgroženi smo i ovim putem ponovno apeliramo da se institucije ove države napokon probude i prestanu ignorirati sve ovo što se događa oko GNK Dinamo. Da ne ignoriraju napade na građane ove zemlje. Pa zar svi skupa čekamo da se dogodi nešto tragično da sustav konačno reagira? Ne želimo živjeti u zemlji u kojoj se institucije boje čak i osuditi zlodjela. Naime, nismo primjetili da je itko od relevantnih faktora i institucija reagirao nakon napada i pokušaja ubojstva Zdravka Mamića što je očito motiviralo počinitelje ovog kukavičkog napada na gospodina Cvitanovića", stoji u priopćenju Dinama.

Marin Dešković

Linker
12. travanj 2024 11:17