Arda Turan
 David Ramos/Getty Images
PRAVOSUDNE BORBE

PRETUKAO PJEVAČA, SEKSUALNO MALTRETIRAO ŽENU I MAHAO PIŠTOLJEM Nogometašu Barcelone sud odredio zatvorsku kaznu od dvije godine i osam mjeseci

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 11. rujan 2019. 13:39

Vjerovali ili ne, on je još uvijek igrač Barcelone, a nekoć je bio i član madridskog Atletica, Arda Turan u svojoj Turskoj već godinama osim nogometnih vodi i pravosudne bitke. Na zelenom travnjaku ide ga, doduše, sve lošije, ali zato s organima reda i zakona ima malo više sreće.

Na suđenju u Istanbulu Turan doduše jest osuđen na dvije godine i osam i pol mjeseci zatvora, ali samo pod uvjetom. Uvjetom da u sljedećih pet godina ne ponovi zločin kojeg je napravio prije godinu dana. Tada je naime, pretukao poznatog turskog pjevača Berkaya Sahina. Ne samo to, počinio je Turan još dva nedjela. Prvo je seksualno maltretirao pjevačevu ženu, a onda im je i prijetio pištoljem.

Sud u Istanbulu odmjerio mu je dakle, uvjetnu kaznu koja u sebi ima rok kušnje od pet godina. Optužen je za prijetnje, uznemiravanje i neovlašteno nošenje oružja, tako da će u slučaju ponavljanja nečega od navedenog u sljedećem petogodišnjem razdoblju ipak morati iza rešetaka.

Pjevač Sahin izjavio je uoči suđenja da mu se Turan još uvijek nije ispričao.

Turan nije baš neko "cvijeće" ni na terenu, primjerice prije godinu i pol dana zaradio je 16 utakmica suspenzije zbog nasrtaja na pomoćnog suca prilikom neslaganja na jednu njegovu odluku.

Linker
23. travanj 2024 01:29