REUTERS/Lee Smith
NIJE PAZIO

PRIJE ČETIRI GODINE JE POLUDIO I REKAO NEŠTO ŠTO ĆE MU NAVIJAČI JUVEA TEŠKO OPROSTITI Tek je potpisao, a Sarri bi već mogao imati velikih problema

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 16. lipanj 2019. 21:20

Na službenim stranicama Juventusa objavljeno je ime novoga trenera - nasljednik Massimiliana Allegrija je donedavni menadžer Chelseaja Maurizio Sarri.

Ugovor je sa Starom damom potpisao do 30. lipnja 2022., a primarni mu je cilj osvajanje Lige prvaka - trofeja na koji se u Torinu čeka već duge 23 godine.

S londonskim je klubom talijanski stručnjak bio iznimno uspješan. Osvojio je treće mjesto u Premiershipu, iza nedodirljivih Manchester Cityja i Liverpoola, a uvjerljivom je pobjedom u finalu Europske lige svladao Arsenal (4:1) i tako stigao do prve europske titule u karijeri.

Soccer Football - Europa League Final - Chelsea v Arsenal - Baku Olympic Stadium, Baku, Azerbaijan - May 29, 2019  Chelsea manager Maurizio Sarri looks on  REUTERS/Lee Smith
REUTERS

Prije nego što je preuzeo Bluese, uspješan je bio i na klupi Napolija. Od 2015. do 2018. osvajao je 82, zatim 86 pa 91 bod u prvenstvu i takvim nizom stvorio praktički jedinu konkurenciju moćnom Juventusu.

Upravo je u toj fazi, prije četiri godine, izjavio jednu rečenicu koja se ni najmanje neće svidjeti 'tifosima' Bianconera. Talijanski su novinari 'iskopali' njegovu izjavu u najgori mogući trenutak, baš kao da su samo čekali da 60-godišnji strateg preuzme Juve.

Nisu mu zaboravili da je, kad su ga tražili da prokomentira suđenje u završnici prvenstva, vrlo sarkastično poentirao:

"Što Napoli mora napraviti da bi dobio jedanaesterac? Mora imati dres s prugama?!"

Izjava je to koja je u najmanju ruku kontroverzna, a zasigurno će je 'na nož' dočekati golema masa navijača najtrofejnijeg talijanskog kluba.

Linker
14. travanj 2024 01:46