PARIS, FRANCE - SEPTEMBER 06: Paris Saint-Germain President Nasser Al Khelaifi leaves the stadium after a press conference at Parc des Princes on September 6, 2017 in Paris, France. Kylian Mbappe signed a five year contract for 180 Million Euro. (Photo by Aurelien Meunier/Getty Images)
Aurelien Meunier/Getty Images

POD ISTRAGOM

PROBLEMI ZA JEDAN OD NAJBOGATIJIH KLUBOVA SVIJETA Srušili sve rekorde u transferima, a predsjednika se sumnjiči za mito i korupciju

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 13.10.2017. u 08:30

 • Predsjednik PSG-a, kluba koji je ovo ljeto doveo Neymara iz Barcelone za rekordnih 222 milijuna eura, nalazi se u problemima

  Manji su problemi nastali za francuskog nogometnog diva, točnije njegova vlasnika. Naime, predsjednik PSG-a Nasser al-Khelaifi i bivši izvršni direktor FIFA-e Jerome Valcke suočeni su jučer s optužbom švicarskog državnog odvjetništva koja obojicu tereti za, gle čuda, mito i korupciju.

  Švicarske vlasti dugo već istražuju sumnju da je spomenuti dvojac katarskoj tvrtki BeIN Media Group, kojoj je na čelu slučajno baš Al-Khelaifi, dodijelio TV-prava za Svjetska nogometna prvenstva 2026. i 2030. godine.

  Usput budi rečeno, ova je optužba odvojena od istrage protiv Valckea u aferi zbog koje je Sepp Blatter bio primoran odstupiti s dužnosti predsjednika FIFA-e.

  Tagovi