Screenshot: YouTube
'KADA UMREN UMOTAN U BILO...'

PROCURIO VIDEO: BRUNO MARIĆ PJEVA JEDNU OD HAJDUKOVIH VJEČNIH HIMNI Pogledajte kako je bivši nogometni sudac otpjevao hit Vinka Coce

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 26. kolovoz 2018. 14:48

Dalmatinski portal objavio je zanimljivu snimku bivšeg nogometnog suca Brune Marića, ovoga puta s mikrofonom u - ruci.

Daruvarski sudac svoju je posljednju utakmicu (Dinamo - Inter) odradio na Maksimiru 19. svibnja ove godine, i nakon 13 godina provedenih na hrvatskim nogometnim travnjacima okončao burnu karijeru kao jedan od naših najboljih sudaca.

Godinama je Marić primao nagrade za naboljeg suca Hrvatske, ali među navijačima Hajduka nije bio omiljen, pa je tako preklani čak bio i fizički napadnut šipkama u jednom restoranu u Stobreču.

Tim je zanimljivije što na videu koji je objavio Dalmatinski portal pjeva upravo Hajdukovu navijačku pjesmu 'Kada umren umotan u bilo', jednu od omiljenih himni bijelog puka i nezaboravnu posvetu Hajduku legendarnog Vinka Coce i autora Denisa Batinovića Pekme.

IZVOR: YOUTUBE/DALMATINSKI PORTAL

Snimka je navodno nastala tijekom Balkan Rallyja u Daruvaru. Bruno Marić je vidio da među motoristima ima Dalmatinaca, pa ih je zamolio da prije odlaska poslušaju još jednu pjesmu te izašao na pozornicu, piše Dalmatinski portal. Bajkeri su mu se nakon izvedbe pristojno zahvalili i nastavili svojim putem, ali netko je Marićevu strastvenu izvedbu snimio mobitelom.

Iako je bio i fizički napadnut, Marić je najteži trenutak karijere doživio je 2015. godine, nakon famoznog derbija između Hajduka i Dinama na Poljudu. O tome je nedavno i otvoreno progovorio u razgovoru za Sportske novosti.

"Najteže mi je bilo nakon utakmice Hajduk - Dinamo na Poljudu, 19. rujna 2015. godine! Da nisam imao djecu, vjerojatno bih tada umro od tuge... U danima i neprospavanim noćima nakon te utakmice, imao sam osjećaj da mogu umrijeti, kad ne bih u djeci imao razlog za nastavak života! Tako me pogodila ta utakmica...".

Govorimo li o dosuđenom 11-ercu za Dinamo u sudačkoj nadoknadi zbog prekršaja na Soudaniju?

"Da. Pogodio me način na koji su ljudi tada interpretirali tu moju odluku. Koja nije bila samo moja, nego i od kolege pomoćnika, u slušalicu mi je vikao “penal, penal!”. Način interpretacije navodnih razloga zbog koji sam dosudio taj penal, kao i intenzitet uvreda i prijetnji nakon te utakmice, najviše me pogodio. Tada mi je bilo najteže u karijeri. Nisam mogao vjerovati da sam tako glup da u 93. minuti, na utakmici Hajduk - Dinamo, dosudim kazneni udarac za Dinamo, a da prije toga nije u 16-erac pala atomska bomba na kojoj piše “penal”! Uz dužno poštovanje Soudaniju i upitu je li to bio prekršaj ili ne - i UEFA i javnost bili su podijeljeni, a i danas su podijeljeni oko te odluke! - taj kazneni udarac nisam trebao dosuditi, osim da je atomska bomba pala u 16-erac! Jer, bilo bi mi znatno lakše u životu... Tada sam ugrozio i sebe i svoju obitelj, jer s obzirom na ludilo koje kod nas vlada i spoznaju da je normalno s nekim se fizički obračunati ako vam se njegovi postupci ne sviđaju, morao sam sve to imati na umu. I nevjerojatno je da sam bio toliko glup", rekao je tada Marić.

Linker
23. travanj 2024 12:45