Niko Mihić i Tomislav Madžar
 Privatna arhiva
'SVEMIRSKI NIVO U MADRIDU'

PRODUBLJENA SURADNJA S REAL MADRIDOM 'U kraljevskom klubu su nam spremni pomoći u edukaciji hrvatskih liječnika'

DR. SC. TOMISLAV MADŽAR Nakon posjete Madridu još je produbljena suradnja na medicinskom planu, zahvaljujući i klupskom liječniku dr. Niki Mihiću
Piše: Igor KrištaforObjavljeno: 04. prosinac 2019. 14:20

Savjetnik predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitrović, agilni dr.sc. Tomislav Madžar, dr. med., vratio se nedavno iz Madrida prepun dojmova. Bio je u uzvratnoj posjeti svom kolegi, dr. Niki Mihiću, liječniku Real Madrida, kojeg je ljetos ugostio u Zagrebu. Dr. Madžar zaneseno priča:

- Doktor Niko Mihić bio je kod nas u posjeti na osnivanju Hrvatskog društva nogometne medicine Hrvatskog liječničkog zbora, te na Simpoziju nogometne medicine koji su organizirali to Hrvatsko nogometno društvo i Zdravstveno veleučilište zajedno. Simpozij je bio održan u Hrvatskom liječničkom zboru, a tom je prilikom dr. Mihić bio i gost našeg gradonačelnika Milana Bandića te predsjednice Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović. Bio je doista oduševljen tim prijemom i pozvao nas je u uzvratni posjet.

U međuvremenu su dvojica kolega iz do tada površnog poznavanja razvili bliski i prijateljski odnos.

- Morate znati i da je njegov otac otišao van za vrijeme Hrvatskog proljeća, a i Niko je 90-ih godina uvelike pomagao našu zemlju iz Kanade, šaljući humanitarnu pomoć. Dakle, stalno je imao potrebu, želju i volju pomoći svojoj zemlji. I naravno da je nakon posjete Zagrebu izvjestio o svemu i predsjednika Reala Florentina Péreza, koji je bio zadovoljan što je njegov osobni liječnik, a Niko je njegov osobni liječnik i kućni prijatelj, tako lijepo primljen u Hrvatskoj, pa je i on izrazio želju da nas ugosti. Tako su me pozvali na utakmicu Lige prvaka sa PSG-om, i smjestili u najekskluzivniju kraljevsku ložu, gdje je sjedio nekadašnji predsjednik Francuske Nicolas Sarkozy, Katarski biznismen i vlasnik PSG-a Nasser Al-Khelaifi, naravno i predsjednik Reala Pérez, pa bivši veliki igrači kraljevskog kluba... Vrh vrhova, doista kraljevski tretman u punom smislu riječi.

Privatna arhiva
Dr. Tomislav Madžar u svlačionici Reala na mjestu Luke Modrića

I tu je krenula priča o još dubljoj suradnji...

- Dr. Mihić i ja smo već ranije dogovorili da idemo u produbljivanje odnosa. Da vidimo što još možemo dodatno napraviti za hrvatski nogomet i našu sportsku medicinu. Tu smo naišli na maksimalno dobru volju predsjednika Reala Péreza, tako da ćemo u daljnjim komunikcijama do kraja definirati smjer te suradnja. Uglavnom je ideja da dr. Mihić kao liječnik Reala dolazi jednom do dva puta godišnje kod nas održati simpozij ili predavanje, zapravo jednu vrstu edukacije sa Zdravstvenim veleučilištem, Institutom za sportsku medicinu jugoistočne Europe kojem sam ja na čelu, te sa Hrvatskim društvom nogometne medicine, a Niko će participirati i vezano oko moje privatne poliklinike, gdje će biti ili savjetnik ili medicinski direktor, to ćemo još vidjeti.

Doktor Madžar oduševljen je izgledom kompleksa Stadiona Alfreda di Stéfana na kojem igra Real Madrid.

- Obišao sam cijeli taj njihov kompleks u blizini zračne luke, i ostao zapanjen. To još nigdje nisam vidio, to je cijeli jedan grad. Tu su sobe za konferencije, hotel, restorani, kino, medicinske sobe sa svim mogućim aparatima, posebice za ortopediju, magnetnu rezonancu, i da ne idem u detalje. Sve, baš sve što je potrebno, sve vrhunski i moderno uređeno. Četiri liječnika i deset fizioterapeuta su cijelo vrijeme na dispoziciji momčadi, u svakom trenutku, a kada se igrač ozlijedi na raspolaganju im je 8-10 sati dnevno, koliko oni procjene da treba, kako bi oporavak potrajao što brže. Svemirski nivo.

Linker
19. travanj 2024 05:41