Dean Mouhtaropoulos/Getty Images
BIZARNA UTAKMICA

PSG VEČERAS U KUPU PROTIV - NJEGOVIH NAVIJAČA! Trener ima godišnju ulaznicu na Parku prinčeva 'Ne smijemo ih ozlijediti, moramo osvojiti Ligu prvaka'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 05. siječanj 2020. 10:09

U nogometu je moguće baš sve i svašta, pa i to da se u današnjem susretu 3. kola francuskog nogometnog kupa jedna momčad sastane protiv one koja je skupljena od - njenih navijača.

Francuski prvak PSG trebao bi tako večeras proći u šesnaestinu finala preko kluba Linas-Montlhery iz mjesta koje je nadaleko poznatije po svom automotodromu i velikim utrkama. Niželigaš iz gradića koji je tridesetak kilometara udaljen od francuske prijestolnice ima svoj mali klub koji je uspješno prošao preko prve dvije prepreke u francuskom kupu.

I što sad?

- Da, znam da igramo večeras s njima i u tome jest veliki problem. Pa, ne možemo ih sada ozlijediti. Imamo Ligu prvaka koju treba osvojiti - rekao je prije utakmice lijevi bek Linasa, dotični Hermann Colin Kouassi.

Uočili ste, vjerujemo, da je rekao da "oni" imaju za osvojiti Ligu prvaka. Točno, jer ni uoči susreta protiv PSG-a oni o njima ne govore kao o svojim protivnicima, nego kao o njima samima.

Kao i veliki dio njegovih suigrača, Kouassi je zakleti fan PSG-a, a nastupa za Linas-Monthey u šestoj francuskoj ligi.

Soccer Football - Champions League - Group A - Real Madrid v Paris St Germain - Santiago Bernabeu, Madrid, Spain - November 26, 2019  Paris St Germain's Neymar in action with Real Madrid's Rodrygo   REUTERS/Sergio Perez - RC29JD9CX4UG
Sergio Perez REUTERS

Javio se i kapetan maloga kluba, Johan Roca koji je još davno, od 2000. do 2004. bio član omladinskog pogona PSG-a.

- Ovo je utakmica naših života. Saznanje da ćemo igrati s njima pobudilo je u meni sve pozitivne uspomene. Naravno, i ja sam navijač PSG-a.

Trener Linasa, Stephane Cabrelli vlasnik je godišnje ulaznice za utakmice na Parku prinčeva.

- Imam 52 godine, a na taj stadion idem otkako mi je bilo šest.

Za mjesec dana PSG će protiv dortmundske Borussije ići na prolazak u četvrtfinale Lige prvaka. To znaju svi njihovi navijači, pa i članovi Linasa.

- Ne smijemo ih ozlijediti, ali igrat ćemo na gornjoj granici naših mogućnosti - rekao je kapetan Roca.

Linker
25. travanj 2024 23:06