REUTERS
RUŽNE SCENE

RASISTIČKI SKANDAL U NJEMAČKOJ NAKON UTAKMICE SA SRBIJOM Trojica navijača na zub uzeli dvije velike zvijezde Man. Cityja! Policija istražuje slučaj

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 22. ožujak 2019. 22:09

Kako prenose mediji u njemačkoj jedna mala skupina navijača na rasnoj je osnovi vrijeđala nogometaše Efa i članove Manchester Cityja Leroy Sanéa i İlkaya Gündoğana za vrijeme prijateljske utakmice protiv Srbije u Wolfsburgu.

Jedan od novinara koji je izvještavao s utakmice u srijedu navečer otkrio je na društvenim mrežama da je na susretu došlo do incidenta. Trojica optuženih muškaraca su se predala policiji dan kasnije i odgovarali na optužbe da su skandirali izrazom 'crnac' za Sanea i uvrede na račun Gündoğana. Pored toga optuženi su da su uzvikivali nacističke parole.

- Trojica muškaraca starosti između 30 i 40 godina bili su na prvom saslušanju. Policija će nastaviti istragu i predati slučaj javnom tužilaštvu Braunschweiga početkom idućeg tjedna - navodi se u priopćenju policije Wolfsburga.

Nogometni savez Njemačke takođšer je oštro osudio incident.

- Zahvaljujući pomoći navijača, Nogometni savez Njemačke uspio je saznati tko je kupio ulaznice za mjesta na kojima su sjedili navijači koji su vrijeđali igrače i policija istražuje slučaj.

Linker
18. travanj 2024 13:32