Damir Krajac / CROPIX
KULISE SU PALE

RASKOL UOČI SJEDNICE KOJA BI MOGLA PROMIJENITI BUDUĆNOST HRVATSKOG NOGOMETA Šukeru zadan novi udarac i to u njegovu gradu!

KUĆA NOGOMETA Na otvaranju kapitalnog objekta za nogomet ŽNS-a Osječko-baranjske županije pa i cijele Hrvatske izostali predsjednik HNS-a i predsjednik Osijeka
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 07. prosinac 2019. 08:51

Na otvaranju Kuće nogometa Osječko-baranjske županije nije bilo ni Davora Šukera, predsjednika HNS-a, niti službenog predstavnika NK Osijek, najjačeg sportskog kolektiva Slavonije. Odgovor na pitanje zašto nismo dobili, ali s obzirom na to da je Ivan Meštrović, predsjednik Osijeka, najjači saveznik Davora Šukera, a da je puklo između Šukera i Ante Vučemilović-Šimunovića, predsjednika ŽNS-a Osječko-baranjske županije, sami dolazimo do zaključka. Osijek i Šuker vs. županijski savez, to je sada utakmica koja se igra...

Kuća nogometa izgleda odlično, to je reprezentativno zdanje, na njezinom otvaranju okupilo se dvjestotinjak ljudi, oduševljen je bio i Marijan Kustić, izvršni direktor HNS-a.

- Kuća nogometa velika je stvar za hrvatski nogomet i Osječko-baranjsku županiju. HNS je sudjelovao u financiranju, to je dobro ulaganje, vjerujem da će se svi sada okupiti na jednom mjestu i da će to biti veliki poticaj za nogomet u županiji. Kuća je prekrasna, ostao sam iznenađen kad sam došao. To je povijesni pothvat - konstatirao je Kustić.

Objavljeno je kako je HNS uložio 4 milijuna i 100 tisuća kuna, zato bi bilo i logičnije da je Šuker sudjelovao u otvaraju, štoviše i otvorio je, a to bi se vjerojatno i dogodilo u nekom drugačijem ozračju.

Došao je niz članova IO-a HNS-a, kao i čelnici 12-13 županijskih saveza, pojedini su bili spriječeni poslovnim obvezama... U utorak je sjednica Izvršnog odbora HNS-a, no koga god smo pitali kazao nam je da to ne stavljamo u taj kontekst. Evidentan je raskol unutar osječkog nogometa, županijskog saveza s jedne strane, prvoligaša iz Osijeka s druge. Sve je to krenulo od konfrontacije stavova Vučemilović-Šimunovića i Šukera još ranije ove godine.

Jučer prije otvaranja Kuće nogometa održane su dvije skupštine, Županijskog nogometnog Saveza i Nogometnog središta Osijek, na kojima su potvrđeni mandati svima koji vode Hrvatski nogometni savez iz tog kraja. Predstavnik županije u vrhu HNS-a, kao prvi dopredsjednik je Vučemilović-Šimunović. To je bio njegov odgovor na pokušaj da ga se sruši.

Poznato je da Davor Šuker nije predstavnik Osijeka nego ZNS-a. Njega je za predsjednika HNS-a delegirala Skupština Zagrebačkog nogometnog saveza. Skupština HNS-a sazvana je za 19. prosinca i zasad se radi samo o izvještajnoj sjednici, ne bude li u međuvremenu dopune dnevnog reda. Zasad se kao sigurnom najavljuje točka dnevnog reda za Izvršni odbor da se predsjedniku oduzme pravo dogovaranja prijateljskih utakmica, da to ubuduće radi tijelo HNS-a sačinjeno od četiri-pet ljudi, a ključnu riječ oko odabira suparnika ima izbornik Zlatko Dalić.

U HNS-u će očito biti živo i zanimljivo što će se dogoditi ovaj mjesec, a što u kojem od sljedećih mjeseci. Jedno je sigurno, Osijek danas ima Kuću nogometa koja je veća nego nekadašnja HNS-ova i u njoj uvjete kakve nema približno nijedan županijski savez.

Linker
20. travanj 2024 06:29