Screenshot: Dnevni Avaz
'STIGLA GA JE KAZNA'

REAKCIJE: REGIJA U ŠOKU NAKON VIJESTI DA ZDRAVKO MAMIĆ MORA U ZATVOR! 'Ovo je strašna presuda! Mora vratiti gotovo osam milijuna eura!?'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 06. lipanj 2018. 15:30

Presuda Zdravku Mamiću i ostalim presuđenima za izvlačenje novca iz Dinama izazvala je veliku pažnju, čak i šok u regiji! Zdravko Mamić danas je nepravomoćno osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 6 i pol godina! Zoran Mamić je dobio 4 godine i 11 mjeseci zatvora, Milan Pernar 4 godine i dva mjeseca, a Damir Vrbanović tri godine.

Osuđenici moraju vratiti i protupravno stečenu imovinsku korist. S obzirom da je osuđen na dulje od 5 godina, Zdravku Mamiću određen je istražni zatvor, a on se trenutno nalazi u Međugorju.

Vijest je potresla regiju, a ovdje donosimo neke od prvih reakcija.

'Ovo je strašna presuda!", piše srpski Blic uz dodatak da 'Mamić mora vratiti gotovo osam milijuna eura!?', dok u tekstu napisanom uoči suđenja stoji i ocjena 'Posvuda je cijenjen, samo ga u domovini optužuju'.

'Zdravko Mamić ide u zatvor, prvi čovjek Dinama osuđen na 6 i pol godina', te 'Žestoke prijetnje! Zdravko Mamić odlijepio: Neće mirno spavati oni koji su me osudili', piše Kurir.

'Mamiću šest i pol godina, on se sklonio u BiH', kratak je B92.

"Mamići osuđeni i proglašeni krivima", piše Oslobođenje koje u tekstu navodi da su "Zdravko Mamić i njegov klan" osuđeni zbog izvlačenja novca iz gradskog kluba Dinamo.

Telegraf donosi naslov: 'Stigla ga je kazna! Mamić osuđen na šest i pol godina zatvora', a u članku stojii kako je "Mamićev sin godinama bio menadžer koje je u Dinamu prodavao njegov otac, izvršni predsjednik kluba i jedan od rukovodećih ljudi Hrvatskog nogometnog saveza. Državno tužilaštvo je u optužnici iznijelo tvrdnju uz dokaze da je Mamić potpuno privatizirao i pokrao Dinamo, dok su mu igrači služili kao protočni bojler za izvlačenje novca uz Dinama", piše Telegraf.

Linker
23. travanj 2024 22:37