USA TODAY Sports
ZAIGRAO I LUKA MODRIĆ

REALOV START U SEZONU SU USPOREĐIVALI SA SLIJETANJEM ČOVJEKA NA MJESEC, A DOŽIVJELI SU TEŽAK PORAZ Niko Kovač i društvo razbili Zidaneove zvijezde

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 21. srpanj 2019. 10:49

Real je u prvoj pripremnoj utakmici nove sezone na američkom 'Internationals Champions Cupu' izgubio od Bayerna u Houstonu s 3:1.

Španjolski mediji uspoređivali su start novog Zidaneovog Reala sa slijetanjem čovjeka na Mjesec (u subotu je obilježena 50 obljetnica), ali nova Realova megamomčad glatko je poražena u sudaru s Kovačevim Bayernom na otvaranju priprema.

Zidane u prvih 11 ubacio i svoju novu zvijezdu Edena Hazarda s kojim su u napadu igrali još Benzema i Asensio, dok su u veznom redu operirali Modrić, Kroos i Isco.

Real je u takvoj postavi čak bio i bolji u prvom dijelu, ali je na odmor otišao s rezultatskim minusom. Prekrasnu akciju Bayerna realizirao je Corentin Tolisso već u 15. minuti, a bila je to samo najava za dva nova uzastopna gola u Realovoj mreži u drugom dijelu.

Thomas B. Shea-USA TODAY Sports
USA TODAY Sports

Oba trenera odlučila su u drugom poluremenu napraviti kompletnu rošadu. Zidane je tako promijenio cijelu prvu postavu (debitirali su Luka Jović, Ferland Mendy, Rodrygo i mlada japanska zvijezda Kubo), dok je Niko Kovač napravio pet izmjena i pogodio, jer je Bayern u drugom dijelu bio i dosta bolja i opasnija momčad, a dominacija je okrunjena s dva nova gola.

Jul 20, 2019; Houston, TX, USA; Real Madrid midfielder Luka Modric (10) dribbles against Bayern Munich midfielder Renato Sanches (35) in the first half during the International Champions Cup soccer series at NRG Stadium. Mandatory Credit: Thomas B. Shea-USA TODAY Sports
USA TODAY Sports

Lewandowski je nakon krasne solo akcije u 67. minuti povisio na 2:0, a samo tri minute kasnije lijepo je zabio i Serge Gnabry.

Sve najljepše od Reala vidjeli smo pred kraj utakmice kada je mladi Brazilac Rodrygo zabio zaista sjajan gol iz slobodnog udarca. Dogodilo se to pet minuta prije kraja kad više nije bilo nade u preokret, jer Real je od 81. minute imao igrača manje nako isključenja golmana Svena Ulreicha.

Linker
26. travanj 2024 03:19