Screenshot: YouTube
OSVOJIO I SRCA NAVIJAČA

ROBERT PROSINEČKI ZA SN NAJAVIO VELIKU VIJEST I POSLAO NAJLJEPŠU PORUKU DINAMOVOJ ZVIJEZDI 'Stvarno je dobar! Ne samo da je u mome fokusu, nego...'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 26. kolovoz 2018. 18:41

Izet Hajrović u kratkom je vremenu postao jedan od ključnih igrača Dinama. Momak osebujnih odjevnih kombinacija i prokleto dobar nogometaš dobio je ogromno povjerenje trenera Nenada Bjelice i osvojio srca navijača Modrih.

Danas se bez Hajre ne može zamisliti udarna momčad Dinama. Njegov je doprinos u ovosezonskim europskim izdanjima plavog društva ogroman. Zabio je prvi, onaj toliko bitan “otvarajući” pogodak protiv Hapoela u Maksimiru, još je dva puta asistirao, izjednačio na 2:2 u uzvratu, a u prvoj utakmici s Young Boysima, u Bernu, bio je igrač utakmice, još pamtimo onu genijalnu asistenciju za Oršića.

Ide mu, definitivno mu ide u plavom dresu, u europskim utakmicama ima dva pogotka i tri asistencije, u Zagrebu je revitalizirao karijeru, koja je zapela u Werderu, primarno zbog rupture ligamenta.

U širem krugu

Ipak, Robert Prosinečki, izbornik reprezentacije Bosne i Hercegovine, nije ga pozvao za predstojeće utakmice protiv Sjeverne Irske (8. rujna) i Austrije (11. rujna).

Kad smo Hajrovića prije Dinamova puta u Bern pitali je li razočaran što nije dobio poziv za reprezentaciju, kazao je:

- Nisam razočaran, na meni je da dobro igram i da se nametnem pa će izbornik onda odlučiti hoće li me pozvati. Sada sam koncentriran na Dinamo i na naš put prema Ligi prvaka.

Stvarno je bio koncentriran, u Bernu je protiv Young Boysa bio, uz Zagorca i Oršića, Dinamov junak, najbolji igrač. Jučer smo razgovarali s Velikim Žutim, pitali smo ga zašto nije pod bosanskohercegovački stijeg pozvao Hajrovića, koji tako dobro igra u Dinamu.

- Izet Hajrović vjerojatno će uskoro biti u reprezentaciji BiH. On sada dobro igra, sigurno je da ću ga pozorno pratiti i razmišljati o njemu. Ipak, on praktički nije igrao dvije godine, ali sad se vratio i stvarno je dobar u Dinamu. Hajrović je već bio u reprezentaciji BiH, a ja ću ga, kao što sam kazao, pratiti. Ne da je samo u fokusu nego je u širem krugu. Za ove ga dvije utakmice nisam zvao, ali definitivno razmišljam o njemu, možda će biti pozvan već za sljedeći reprezentativni ciklus - kazao je Robert Prosinečki.

Zagreb, 240718.
Stadion Maksimir.
Nogometna utakmica 2. pretkola Lige prvaka, GNK Dinamo - Hapoel Beer-Sheva FC.
Na fotografiji: Izet Hajrovic
Foto: Boris Kovacev / CROPIX
Foto: Boris Kovacev / CROPIX

Eto, izbornik BiH poslao je poruku Hajroviću koja ga može činiti optimistom kad je riječ o povratku u nacionalnu vrstu. Ako nastavi s ovakvim prezentacijama u plavom dresu, onda će odijevati i dres s “ljiljanima”. Veliki Žuti zna odabrati prave igrače, budite sigurni.

Inače, upravo je Izet Hajrović poslao Bosnu i Hercegovinu na Svjetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine svojim pogotkom u Žilini protiv Slovačke. Ušao je umjesto Zvjezdana Misimovića i zabio u prvom kontaktu s loptom, velemajstorski s 25 metara. Tada je s Edinom Džekom bio heroj. Nakon toga se reprezentativno ugasio, a sad ga je Dinamo vratio u život, vjerojatno opet i u reprezentaciju.

Linker
25. travanj 2024 04:07