Emilio Andreoli/Getty Images
'JA NISAM LUD ČOVJEK'

RONALDO NAGOVIJESTIO KAD BI MOGAO U IGRAČKU MIROVINU, VEĆ SE VIDI U JEDNOM DRUGOM SVIJETU 'Nisam još dobar kao u nogometu, ali volim se natjecati'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 03. listopad 2019. 15:57

Iako ima 34 godine, Cristiano Ronaldo svojim igrama nimalo ne ostavlja dojam nekoga tko je na zalasku karijere, ali čini se da itekako razmišlja o tome.

Jedan od najboljih nogometaša svijeta sve se više okreće poslovnim planovima, a u razgovoru za SPORTbible nije mogao garantirati da ćemo ga za godinu-dvije još uvijek gledati na nogometnim travnjacima.

"Ja nisam lud čovjek. Nisam opsjednut treninzima, ali jesam uspjehom, a to je potpuno različita stvar. I dalje volim nogomet. Uživam zabavljajući navijače i ljude koji me vole. Godine nisu bitne, sve je u glavi. No priznat ću vam, posljednjih pet godina počeo sam uživati u tome da vidim sebe izvan nogometa. Tko zna što će se dogoditi za godinu ili dvije..." - zagonetan je bio napadač Juventusa.

Soccer Football - UEFA Nations League Semi Final - Portugal v Switzerland - Estadio do Dragao, Porto, Portugal - June 5, 2019  Portugal's Cristiano Ronaldo celebrates scoring their third goal to complete his hat-trick   REUTERS/Susana Vera - RC19901D8FD0
REUTERS/Susana Vera

Kada je u 2016. potpisao doživotni ugovor s Nikeom vrijedan milijardu dolara, Ronaldo je, nakon Michaela Jordana i LeBrona Jamesa, postao tek treći sportaš s takvim ugovorom.

"Nije mi cilj nekoga oponašati. Treba biti svoj čitavo vrijeme, ali uvijek možeš neke male detalje uzeti od dobrih primjera. Ne samo u nogometu, već i u drugim sportovima - Formuli 1, NBA-u, golfu, UFC-u... Najbolji sportaši imaju sličnu radnu etiku. Treba vjerovati u sebe, a u nogometu ja imam veću kontrolu. Znam dobro koje su moje mogućnosti. S druge strane, u poslu je to sve teže. Tu ovisiš puno o drugim ljudima, ali ja imam dobru ekipu iza sebe. Bit će to još jedan izazov. Trebalo mi je puno godina napornog rada, predanosti i strasti da postignem ovo u nogometu. A izvan njega? Tu još nisam na toj razini, ali volim se natjecati. Ne volim biti drugi ili treći. Uvijek želim biti broj 1. Učinit ću to, 100 posto" - zaključio je Cristiano.

Linker
25. travanj 2024 07:53