AFP
TALIJANSKI KUP

RONALDO OTVORIO GOLIJADU, JUVENTUS LAKO U POLUFINALE KUPA Nikola Kalinić imao sjajnu šansu u drugom poluvremenu, ali je pogodio vratnicu

Nakon Napolija plasman u polufinale talijanskog nogometnog Kupa izborio je i Juventus koji je u Torinu pobijedio Romu sa 3-1.
Piše: HinaObjavljeno: 23. siječanj 2020. 00:03

Torinska "Stara dama" je sav posao obavila već u prvom poluvremenu postigavši tri pogotka, a strijelci su bili Cristiano Ronaldo (26), Rodrigo Bentancur (38) i Leonardo Bonucci (45+2). Gosti su u nastavku uspjeli tek ublažiti poraz, a pogodak je postigao Cengiz Under (52).

Marko Pjaca nije nastupio za Juve, dok je Nikola Kalinić odradio cijeli susret za Romu. Bivši hrvatski reprezentativac imao je u 47. minuti sjajnu priliku, no s pet, šest metara pogodio je vratnicu. Juventus će u polufinalu igrati protiv pobjednika susreta između Milana i Torina koji je na rasporedu 28. siječnja.

Plasman u polufinale izborio je i Napoli koji je u utorak na svom San Paolu svladao branitelja naslova Lazio sa 1-0. Jedini gol postigao je Insigne već u 2. minuti susreta. Samo osam minuta poslije Immobile nije iskoristio kazneni udarac za goste, a prije isteka prvih pola sata oba sastava su ostala i sa po 10 igrača. Prvo je kod domaćih isključen Hysaj u 18. minuti, da bi u 25. pocrvenio i Lucas Leiva kod gostiju. Oba su dobila po drugi žuti karton.

Soccer Football - Serie A - Juventus v AC Milan - Allianz Stadium, Turin, Italy - November 10, 2019   Juventus' Cristiano Ronaldo reacts   REUTERS/Massimo Pinca - RC2L8D9H7IN1
REUTERS/Massimo Pinca

Napoli će u polufinalu igrati protiv pobjednika susreta Inter - Fiorentina koji je na programu 29. siječnja.

Poznati finalisti francuskog Liga kupa

U finalu francuskog nogometnog Liga kupa 4. travnja na stadionu Stade de France igrat će PSG i Lyon. PSG je u polufinalu na gostovanju pobijedio Reims sa 3-0, dok je Lyon u utorak izborio finale pobijedivši Lille boljim izvođenjem 11-eraca sa 6-4 nakon što je susret završio 2-2.

Pobjedu francuskom prvaku donijeli su Marquinhos (9), N'Clomande (30-ag) i Kouassi (78). Domaćin je od 75. minute igrao s igračem manje nakon što je isključen Munetsi.

Lyon je mjesto u finalu izborio lutrijom jedanaesteraca nakon što je susret završio 2-2. Gosti su poveli preko Renata Sanchesa (13), poravnao je Dembele (17-11m), domaće je na prag finala doveo Aouar (85), ali na 2-2 izjednačio je Remy (90+3-11m) iz kaznenog udarca.

Ipak, prilikom izvođenja kaznenih udaraca uspješniji su bili igrači Lyona. Hrvatski igrač Domagoj Bradarić nije konkurirao za nastup u momčadi Lillea. PSG-u će to biti deseto finale, a do sada je slavio osam puta, posljednji put 2018, dok je Lyon izborio šesto finale, a dosad je dobio samo jedno i to 2001.

Linker
25. travanj 2024 17:37