Filip Benković (prvi lijevo) u dresu Dinama
 Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
POZDRAVIO SVE I REKAO - DOVIĐENJA

SAD DVOJBE VIŠE NEMA - I DINAMO OSTAO BEZ VAŽNOG IGRAČA ZA DERBI SEZONE PROTIV HAJDUKA 'Ovo je bio moj zadnji izlazak na maksimirski travnjak...'

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 22. svibanj 2018. 11:39

Sad dvojbe više nema - Borna Sosa zaključio je svoju priču u Dinamu. Znamo da je momak već potpisao za Stuttgart, to nije tajna, ali postojala je nada da će se od modrog dresa oprostiti u finalu Kupa u Vinkovcima, da će biti spreman za tu utakmicu.

Međutim, ozljeda se ipak oduljila, iako je sam Sosa nakon susreta s Interom rekao: “Vjerojatno neću”, Nenad Bjelica bio je konkretniji.

- Ne, Sosa neće igrati. On još ni ne trenira, neće biti spreman za finale.

Tako je Sosa - osim što se pozdravljao sa svima, uzeo medalju i osjetio pehar - subotnju večer iskoristio i za fotografiranje s navijačima na Maksimiru, pozdravio je stadion i rekao doviđenja.

Muči ga ozljeda

- Bila je to emotivna večer za mene, ipak je to moj zadnji izlazak na ovaj travnjak. Dobro, možda se jednom opet dogodi, ali u idućih nekoliko godina sigurno je zadnji. Zato je bilo dosta emotivno. Žao mi je što nisam igrao, htio sam odigrati još barem jednu utakmicu za Dinamo, ali tako je ispalo, ozljeda me zaustavila.

Borna Sosa
Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
Borna Sosa

Stuttgart postaje njegova realnost, je li u glavi već spreman za tu promjenu, za odlazak u Bundesligu, na drugu nogometnu razinu?

- To se sa Stuttgartom odvilo na takav način da se u glavi već spremam na taj odlazak, na ono što me ondje čeka. Znam kakva je liga, kakav je klub. Igrat ću pred 60 tisuća ljudi, a to nije uvijek lako, a i protivnici su jači, tako da će mi sigurno trebati neko vrijeme da se priviknem. Međutim, bit će sve u redu, spreman sam na izazove koji me ondje čekaju.

Razgovori s Brekalom

Čuo se, sigurno, i s Brekalom, je li mu dao koji savjet?

- Naravno, razgovarali smo, čujemo se svaki dan, on mi je najbolji prijatelj. Sad je eksplodirao na kraju sezone, ima još tu jednu utakmicu u kvalifikacijama, nadam se da će pobijediti i da ćemo iduće sezone zajedno igrati u Bundesligi.

Screenshot / Twitter (Stuttgart)

Ostavimo još malo tu temu, u srijedu je ipak finale Kupa, što Dinamo (bez Borne Sose) može protiv Hajduka u Vinkovcima?

- Što može? Dinamo protiv Hajduka uvijek može jedino pobijediti!

Konačno, Sosa se našao i na širem popisu izbornika Dalića za SP.

- Poziv u reprezentaciju san je svakog igrača, velika čast, presretan sam.

Za kraj, valjda neće zamjeriti što ćemo istaknuti jedan raritetan podatak. Sosa će iz Dinama otići, a da nikad nije zabio za Modre u službenoj utakmici! Nije mu zabijanje glavni posao, bitno je da ostalo radi kako treba, ali je doista jedan od rijetkih koji nisu osjetili to zadovoljstvo u modrom dresu. Možda se jednog dana vrati pa “ispravi” povijest.

Linker
19. travanj 2024 06:01