getty images
IZVANREDNA SJEDNICA

Safet Sušić dobio otkaz, BiH nakon debakla u Izraelu u potrazi za novim izbornikom

Piše: Fuad KrvavacObjavljeno: 17. studeni 2014. 20:47

Članovi Izvršnog odbora NS BiH izlasali su odluku da se uskrati povjerenje dosadašnjem izborniku Safetu Sušiću, zbog slabih rezultata u prve četiri utakmice kvalifikacija za EP 2016. Osvojena su samo dva boda i preostale male šanse, skoro nikakve da se izbori izravan odlazak u Francusku.

Čim je hitno zakazana a neposredno prije početka stigao Crveni karton BH Fanatikosa, moglo se pretpostaviti da će Safet Sušić dobiti otkaz. Sjednica je bila zatvorena ali su informacije ipak curile. Tako su izborniku Sušiću ponuđene dvije mogućnosti, da se dobrovoljno povuče ili da dobije otkaz, nije mu pružena šansa da ostane izbornik. Safet Sušić je ostao pri odluci da neće podnijeti ostavku, sve dok ima i matematičkih mogućnosti za plasman na EP. Pravdao se, ali ne i prihvatio odgovornost, po njemu uglavnom su drugi krivci. Nakon nešto više od sat i pol vremena, Sušić je napustio sjednicu, dok su članovi Izvršnog odbora ostali raspravljati. Inače, Sušić je nestao iz hotela Crystal a da nitko nije vidio.

I, nakon duže rasprave, uglavnom se raspravljalo oko načina realizacije ugovora, da li Sušić ima pravo na mjesečnu nadoknadu od 25 tisuća eura zbog otkaza, koji je uslijedio nakon slabih rezultata. Ili, pak Savez nema obveza, obzirom da su realne šanse za plasman istopile. Kako će se riješiti pitanje ugovora ostaje da se vidi, a o novom izborniku nije bilo riječi. Treba prvo analizirati uzroke neuspjeha sada već bivšeg izbornika a onda tražiti novog koji bi mogao napraviit čudo i barem doći do 3 mjesta i baraža

Sušić je na klupi reprezentacije bio od 2009. godine, a za vrijeme njegovog mandata Zmajevi su izborili odlazak na SP u Brazil ove godine. Ovo mu je bio treći mandat za redom. U skoro pet godina, koliko je bio izbornik, Sušić je Zmajeve vodio na 49 utakmice i ostvario učinak od 23 pobjede, devet remija i 17 poraza.

Linker
26. travanj 2024 22:07