SLUŽBENO

Seedorf novi trener Milana

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 16. siječanj 2014. 14:46

Bivši nizozemski nogometaš Clarence Seedorf postao je i službeno novi trener talijanskog velikana Milana, nakon što je u društvu potpredsjednika kluba Adriana Gallianija potpisao ugovor...

Seedorf (37) je u srijedu stigao u Milan, gdje je gledao pobjedu svoje prve momčadi u trenerskoj karijeri. Milan je u sklopu Talijanskog kupa slavio protiv drugoligaša Spezije s 3-1.

Nizozemac je već sljedećeg jutra stigao u prostorije milanskog kluba, gdje je oko 13 sati popodne i službeno postao prvi strateg momčadi. Potpisao je ugovor na dvije i pol godine, a zadatak mu je stvaranje "novog" Milana.

- Klub sam napustio 2012. godine, a to je ujedno bio i kraj jedne ere. Sada sam se vratio, a moja je zadaća s Milanom započeti novu eru. Pred nama je puno posla – rekao je Seedorf okupljenim novinarima, nakon čega se zaputio na odrađivanje prvog treninga.

Seedorf je od 2002. godine 10 godina bez prestanka igrao za Milan, s kojim je po dva puta osvajao Ligu prvaka i naslov prvaka Italije. Podsjetimo, Nizozemac je na trenerskoj klupi zamijenio Massimiliana Allegrija, koji je otpušten u ponedjeljak nakon serije loših rezultata. Milan trenutno drži tek 11. mjesto u Seriji A.

Linker
26. travanj 2024 13:19