privatni album
VILIBALD VUCO

SIN PROSLAVLJENOG GLAZBENIKA POSTAO JUNAK HNL KLUBA 'Otac mi je velika potpora, iako mu neki savjeti baš i nemaju smisla...'

Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 02. travanj 2017. 13:15

Post je napokon završen, jesenski prvak 2. HNL Rudeš u srijedu je protiv Zagreba u Kranjčevićevoj ostvario prvi trijumf nakon četiri kola bez ijednog i u 24. kolo koje dolazi za vikend ponovno ulazi kao vodeća momčad prvenstva. Rudeš je slavio sa 1:0 golom Vilibalda Vuce (20), prvim pogotkom njegove momčadi nakon čak 491 ligaške minute. U tom su razdoblju Vilibald i suigrači mogli poslušati jedno 150 pjesama u izvedbi njegova oca Siniše Vuce, slavnog 45-godišnjeg hrvatskog glazbenika.

- Jesenas je stvarno bilo dobro, a sada ni sam ne znam što nam se dogodilo, nekakva se kriza uvukla u nas. Igra nije bila blistava, ali već protiv Hrvatskog dragovoljca prošlog vikenda smo bili pravi i trebali pobijediti. Sad smo protiv Zagreba napokon uspjeli. Zabio sam, ali nije to bitno, važno je da smo uzeli sva tri boda. Nadam se da ćemo sad okrenuti tu sreću i vratiti se na staro. Želimo ovaj trijumf potvrditi protiv Imotskog i nadam se da će nakon toga opet krenuti sve nabolje - kaže rudeški defenzivni vezni.

Nije bilo fešte

Vuco naglašava da Rudeš nije igrački slabiji nego što je bio prošle sezone te da je atmosfera u momčadi vrhunska.

- Nije bila dugačka fešta nakon Zagreba, za to nema vremena. U svlačionici smo se malo razveselili i na večeri u klubu, no previše slavlja nije bilo, već u nedjelju opet igramo.

Ivo Ravlic / CROPIX

Slavio je zato otac Siniša, koji kad god stigne prisustvuje Vilibaldovim utakmicama. Bio je i na tribini Kranjčevićeve, nije mogao sakriti zadovoljstvo nakon pobjedonosnog pogotka. Siniša i Vilibald imaju uistinu prisan odnos.

Volim glazbu

- Otac ima dosta utjecaja na moju karijeru, cijeli život me prati. Voli nogomet, voli me gledati. Moj je najveći obožavatelj i moj najveći kritičar. Nije nogometni stručnjak, ali uvijek mi daje savjete.

S obzirom da nije stručnjak, imaju li smisla ti savjeti?

- Neki možda čak i imaju, ali neki baš i nemaju pa mu to i kažem... Ali moram reći da je dosta naučio s obzirom koliko je ušao u nogomet i koliko sve to prati. Nogomet mu je postao poput glazbe, ne zna se čime je opsjednutiji.

Kako bi to izgledalo kad bi zamijenili mjesta, Vilibald u glazbene, a Siniša u nogometne vode? Bi li zvao oca u svoju malonogometnu momčad za neki hakl?

- Možda bih ga uzeo da bude vratar, da pokrije gol... Otac je igrao košarku i nogomet, ali kaže da je to umor, pa je odustao. Lakše mu je pjevati. Ja nisam baš uzeo njegov talent što se tiče pjevanja, ali volim glazbu.

Kako Vilibald stoji s očevom glazbom?

- Sviđa mi se njegova muzika, vidi se da je to dobro i znam sve njegove pjesme, pratim ga. Ne slušam njegovu glazbu cijelo vrijeme. Dosta mi je što ga ovako moram stalno slušati, tko bi još uz to slušao i kako pjeva...

Šali se Vilibald, i otkriva posjećuje li očeve koncerte.

- Nisam puno puta bio, ali odem kada imam vremena i stvarno bude dobro. Ima on te svoje obožavatelje koji su malo čudni, no koncerti su baš odlični. Najbolja pjesma? Neću sada reći ‘Volim piti i ljubiti’, ali recimo ‘Podigla me iz pepela’.

Kad će Vilibald podići sidro i uputiti se iz Rudeša?

- Bilo je nekih upita, ali o tome sada uopće ne razmišljam. Usredotočen sam isključivo na Rudeš i da probamo ispuniti cilj, osvojiti to prvo mjesto. Imamo priliku i svi se trebamo potruditi da uspijemo. Onda ćemo vidjeti što će biti - zaključuje junak 23. drugoligaškog kola.

Linker
19. travanj 2024 02:42