CROPIX
NE ŽELI OTIĆI

SINIŠA OREŠČANIN SE POJAVIO SAT VREMENA NAKON UTAKMICE 'Neću dati ostavku! Lako je sada biti general poslije bitke, za tri dana je nova utakmica...'

Piše: Dražen KuzmanićObjavljeno: 19. srpanj 2019. 01:13

Trener Hajduka Siniša Oreščanin pojavio se na press konferenciji sat vremena nakon što je završila utakmica, a na kraju svega je rekao da neće dati ostavku, ali da će još pričati s Upravom. Valja vidjeti što donose sljedeći dani jer ovaj poraz uzdrmao je dobro Poljud, nitko mu se nije nadao, a klub je emitirao optimizam po pitanju europskoga puta, koji je eliminacijom od Maltežana završio. Nije bilo ugodno ni na stadionu dok su navijači negodovali na svoj način, no Oreščanin je nakon utakmice bio relativno smiren, pokušao je nogometno objasniti poraz.

- Prvo poluvrijeme je bilo donekle OK, ali drugo nije. Gledao smo lanjske sezone, dolazilo se u situacije u kojima se igrači nisu snašli. Nismo radili što smo tražili, zabili su nam dva gola iz prekida, a dva gola su bila eurogolovi nakon kojih se nismo mogli izvući.

Je li bilo riskantno igrati u ovoj postavi?

- Lako je biti general poslije bitke. Prvo poluvrijeme bilo OK, ali drugo ne...

Najteži je ovo poraz Hajduka u Europi, kolika je vaša odgovornost, razmišljate li o odlasku? Jeste li razgovarali s upravom?

- Razgovarali smo, ali ne na tu temu. Pokušavam gledati na nogometnu stranu. Nisam tip koji koristi riječi tipa „debakl“. Upozoravali smo na njihov igrače, pokazao je to Kone koji nam je zabio dva eurogola.

Jesu li se u klubu u posljednjih mjesec previše odvijale stvari izvan nogometa koje su očito naštetile momčadi?

- Možda sam to dva dana osjetio na Pohorju, poslije ne. Treba gledati nogometno, Gzira je radila stvari koje mi nismo. Prave ekipe i pravi momci se vide na ovim stvarima. Nova utakmica je za tri dana. Bit će negative, treba se usmjeriti na HNL i ići dalje. Ali, odgovornost prihvaćam!

Novinar iz Njemačke pitao je za upad i ponašanje navijača koji su vikali?

- To je Hajduk - odgovorio je Oreščanin.

Kako dignuti momčad? Ni vi ne djelujete optimistično?

- Ušao sam u svlačionicu, održao govor i moramo gledati nogometno. I kada smo došli, naišli smo na takvu svlačionicu i uspjeli se izvući iz toga.
Oreščanin je bio jedini koji je govorio iz Hajduka sinoć, igrači nisu bili spremni za davanje izjava.

Linker
19. travanj 2024 01:05