FC Porto's Malian forward Moussa Marega (C) reacts and attempts to leave the pitch after hearing racists chants as FC Porto's Brazilian defender Alex Telles tries to stop him during the Portuguese league football match between Vitoria Guimaraes SC and FC Porto at the Dom Alfonso Henriques stadium in Guimaraes on February 15, 2020. (Photo by MIGUEL RIOPA / AFP)
MIGUEL RIOPA AFP

RUŽNE SCENE

SKANDAL U PORTUGALU Napadač Porta zbog uvreda napustio travnjak, navijače nazvao idiotima, a suca sramotom

AUTOR:
  • Hina

 • OBJAVLJENO:
 • 16.02.2020. u 22:57

 • Napadač portugalskog nogometnog velikana Porta Moussa Marega napustio je travnjak tijekom susreta 21. kola na gostovanju kod Vitorije iz Guimaraesa zbog rasističkih uvreda koje su mu upućivali domaći navijači. Marega je u 60. minuti postigao pogodak za, pokazat će se, konačnih 2-1 za Porto te je potom pokazivao na svoju boju kože u znak odgovora domaćim navijačima koji su ga vrijeđali od samog početka.

  Glavni sudac mu je zbog te reakcije pokazao žuti karton, a kako se vrijeđanje nastavilo Marega je odlučio napustiti igralište. Ipak, suigrači su ga uspjeli nagovoriti da ostane na terenu, ali ga je trener Sergio Conceicao u 72. minuti ipak zamijenio.

  "Maregu su vrijeđali još od zagrijavanja. Mi bismo trebali biti jedna obitelj, bez obzira na nacionalnost, boju kože, visinu... Ovo što se dogodilo danas je neprihvatljivo", rekao je Conceicao nakon susreta.

  Marega se nakon utakmice oglasio putem Instagrama te je navijače koji su ga vrijeđali nazvao idiotima", a posebno se osvrnuo i na suca. "Želio bih se zahvaliti i sucu koji me nije branio već mi je dao i žuti karton jer sam branio svoju boju kože. Nadam se da te više nikada neću vidjeti na nogometnom terenu. Ti si sramota".

  Tagovi
  Iz drugih medija