Screenshot (YouTube)
KAOS U LJUBLJANI

SKANDAL U SUSJEDSTVU ZASJENIO NOGOMETNA DOGAĐANJA! Vratar je plakao poput djeteta: 'Nisu svi Slovenci krivi, ali zbog ovoga ih može biti sram'

Piše: Patrik MršnikObjavljeno: 02. kolovoz 2019. 12:57

Pogotkom bivšeg napadača negdašnjeg hrvatskog prvaka Rijeke, Adisa Jahovića zapečaćena je sudbina ljubljanske Olimpije u drugom pretkolu Europske lige. Turski prvoligaš Malatyaspor u četvrtak je slavljenički napustio igralište u Stožicama. Izabranici Sergena Yalcina slavili su minimalnim rezultatom, što im je nakon remija u prvom dvoboju (2:2) donijelo prolazak u sljedeću rundu kvalifikacija za to kontinentalno natjecanje.

Sva, idemo ih nazvati izričito nogometnim događanjima, ostat će u sjeni incidenta s kraja utakmice. Pred desetak tisuća gledatelja morao se na koncu rasplakati, jer drugačije očito nije moglo, vratar gostiju Fabien Farnolle. Ovome su 34-godišnjem Francuzu podrijetlom iz Benina, prema navodima turskih medija, rasisti u redovima navijača ljubljanske momčadi hukali, zviždali i doslovno, glumili majmune! Šteta, ali i prije kraja je bilo još incidenata. Gađali su Slovenci turske igrače u terenu kojekakvim predmetima, neki su čak i pogađali prvotimce Malatyaspora...

Izjava gostujućeg trenera Yalcina nakon utakmice govori mnogo o ambijentu...

- Imali smo sve osim sportske atmosfere. Sudac utakmice to nije trebalo tolerirati. Naš je vratar doživio grozne stvari, plakao je u svlačionici kao malo dijete. Što se utakmice tiče, vidi se da smo u nekim trenucima bili nespremni na zadatke, ali tek je početak sezone. Imamo i nešto ozlijeđenih igrača, bit će to sve dobro kako vrijeme bude išlo naprijed, konstatirao je Yalcin na pressici, ne dajući puno prostora incidentu s Farnolleom.

Bivši čuvar mreže Bordeauxa i Le Havrea priznao je:

- Svaki je nogometaš pripremljen na sve u jednoj utakmici. Ipak, ovo što se dogodilo, to nikako ne mogu opravdati. Nije u redu staviti sada etiketu na cijelu Sloveniju, ali ljude koji su mi to napravili može biti sram. Došli smo igrati nogomet, zabavljati navijače zbog kojih se i igra. Grozno je da se danas, sredinom 2019. godine još uvijek rade ovakve razlike po pitanju boje kože. Nedopustivo, rekao je Farnolle.

Momčad Malatyaspora uskoro će ponovo na prostore nekadašnje bivše države. U trećem pretkolu kvalifikacija za Europsku ligu njihov je suparnik momčad beogradskog Partizana.

Linker
20. travanj 2024 10:49