Screenshot Facebook
VREMENA SE MIJENJAJU

SLAVONSKI KORAK NA ČIZMU! PREDSJEDNIK OSJEČANA KUPUJE TALIJANSKOG TREĆELIGAŠA Stiže s novcem za zaostale plaće i dovodi ugledno trenersko ime

Piše: Mateo SučićObjavljeno: 15. prosinac 2017. 13:56

Predsjednik Osijeka Ivan Meštrović postaje novi vlasnik Santarcangela! Riječ je o talijanskom trećeligašu (Serie C, skupina B) iz regije Emilia Romagna, odnosno tamošnjeg gradića Santarcangelo di Romagna koji broji 20-ak tisuća stanovnika.

Priča se zakotrljala još prije desetak dana, talijanski Corriere Romagna navodi da priči nedostaje još samo službena nota, ali da Meštrović tamo već ima svog čovjeka od povjerenja koji je povukao prve poteze. I što je najvažnije, donio prijeko potrebni novac za zaostale plaće.

Borozan predsjednik?

Financijski detalji Meštrovićeva ulaska u vlasničku strukturu talijanskog trećeligaša u ovom trenutku nisu poznati, ali se navodi da je predsjednik Osijeka vođenje kluba povjerio svom čovjeku od povjerenja. To je Vlado Borozan, nogometni menadžer s dobrim vezama na Apeninima, koji bi trebao biti novi predsjednik kluba i koji je već povukao prve konkretne poteze. Prvi je plaćanje zaostataka, a drugi promjena trenera i dovođenje Alberta Cavasina koji je dosta poznato trenersko ime na Čizmi gdje je trenirao Fiorentinu, Sampdoriju...

Osijek, 030817. 
Gradski vrt.
Uzvratna utakmica 3. pretkola UEFA Europske lige, NK Osijek - PSV Eindhoven. 
Na fotografiji: Davor Suker i vlasnici NK Osijeka Ivan Mestrovic i Istvan Mesaros.
Foto: Vlado Kos / Cropix
Foto: Vlado Kos / Cropix

- Nedostaju još neki detalji, ali kroz nekoliko dana sve bi trebalo biti gotovo i Ivan Meštrović će biti jedini vlasnik kluba - rekao je Borozan za talijanske medije dodajući da bi Meštrović uskoro trebao doći u Italiju i povući prve konkretne korake.

Borozan je istaknuo da Meštrović u Italiji ima iste planove kakve je već prezentirao u Osijeku, odnosno iskorak u rezultatima i infrastrukturi.

- Naš je projekt postati najvažnija nogometna sredina u Emiliji Romagni jer ovdje vidimo velike mogućnosti za iskorak - istaknuo je Borozan planove koji su itekako ambiciozni budući da ovdje egzistiraju, primjerice, prvoligaši Bologna i Sassuolo.

Bogata regija

Kako je Meštrović uopće došao do kluba čije ime rijetki poznaju u hrvatskim krugovima?

- Pretražili smo Italiju od sjevera do juga, održali brojne sastanke sve dok nismo došli do Santarcangela koji već 25 godina na kvalitetan način vode kvalitetni ljudi - istaknuo je Borozan.

U svakom slučaju pothvat Ivana Meštrovića čini se itekako zanimljivim. Santarcangelo je klub osnovan 1926. godine, a u svojih 91 godinu povijesti nikada nije igrao u višem rangu od treće lige. Ipak, dolazi iz bogate regije, u državi u kojoj je nogometna kultura itekako izražena, odnosno u kojoj već i drugi rang natjecanja (Serie B) sa sobom povlači znatne financijske prihode od sponzora i televizijskih prava. Može li onda Santarcangelo postati Osijeku ono što je Spezia svojevremeno bila Rijeci? Nije isključeno da bude tako.

Linker
25. travanj 2024 23:46