Bongarts/Getty Images
PRAVI UZOR

SLOVENAC OKO SEBE OKUPLJA ZVJEZDANU EKIPU Još jedna apsolutna legenda postala savjetnik UEFA-e: 'Bit će dragocjeno pojačanje našoj ekipi'

Piše: HinaObjavljeno: 11. listopad 2017. 20:32

Legendarni portugalski nogometaš Luis Figo (44) postao je savjetnik za nogomet u Europskoj nogometnoj federaciji (UEFA).

Figo će se baviti brojnim aktivnostima kroz tehničke aspekte, pravila same igre, ali i ukupnu atraktivnost sporta. Također, Figo će biti i jedan od Uefinih ambasadora.

"Otkako sam upoznao predsjednika Čeferina, shvatio sam koliko voli nogomet i svoj posao. Vrlo je ozbiljan u onome što radi i hvala mu na ukazanoj prilici. Kada sam se 1990. godine počeo profesionalno baviti nogometom, nisam niti sanjao da ću jednog dana raditi u Uefi uz samog predsjednika," poručio je Portugalac.

Figo je za portugalsku reprezentaciju odigrao 127 utakmica i postigao 32 gola. U dresu nacionalne vrste osvojio je drugo mjesto na EP-u 2004. godine.

Igrao je za Sporting, Barcelonu, Real Madrid i Inter osvojivši ukupno 22 trofeja. Bio je četiri puta prvak Španjolske, te četiri puta prvak Italije, s Realom je osvojio Ligu prvaka (2002), a s Barcelonom Kupa pobjednika kupova (1997).

"Figo je bio fantastičan nogometaš. Pravi uzor na terenu, ali i izvan njega. Njegovo ogromno iskustvo bit će dragocjeno našoj ekipi," kazao je predsjednik Uefe Slovenec Aleksander Čeferin.

Linker
19. travanj 2024 05:16