Damir Krajac / CROPIX
TURBULENCIJE U DINAMU

SLUČAJ ZA FBI, MISTERIJ NA MAKSIMIRU DOBIVA NOVI NASTAVAK? Čini se da priča o smjeni dopredsjednika i člana Uprave zapravo tek počinje!

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 07. studeni 2018. 09:18

Da možda ipak pozovemo FBI? Ili neku hrvatsku detektivsku agenciju da sve ostane kod kuće? Radi se, naravno, o slučaju smjene dojučerašnjeg dopredsjednika i člana Uprave Tomislava Svetine.

Sasvim je jasno kako mnogi žele da se razjasni razlog koji je doveo do toga da ga Izvršni odbor razriješi dužnosti. Svetina je bio glavni direktor kluba, nakon toga opet na visokim funkcijama, dakle, radilo se o bitnom čovjeku Dinama. Međutim, niti tko u klubu, a niti Svetina nisu spremni kazati zašto se priča tako rasplela.

Bez puno interesa

Jučer smo s raznih strana čuli toliko priča da nam je nakon njih bila potrebna terapija. Boljela je glava...

“Do sada je sve u klubu također bila timska priča, a tako će biti dalje. Potpisnici i odgovorne osobe smo i dalje predsjednik kluba Mirko Barišić, financijski direktor Matej Škegro i ja kao glavni direktor. U svakodnevici se ništa ne mijenja i svi će nastaviti raditi svoj posao.”

Zagreb, 171117.
ZNS, Savska 137.
Sjednica Zagrebackog nogometnog saveza.
Na fotografiji: Tomislav Svetina.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Ronald Gorsic / CROPIX / CROPIX
Tomislav Svetina

Te rečenice Tomislava Svetine objavljene su nakon uhićenja braće Mamić. Od ovdje spomenutih, ostao je samo predsjednik kluba Mirko Barišić. Makar, u ožujku ove godine, Svetina više nije bio glavni direktor kluba, ta funkcija je u modrom klubu ukinuta, te poslove obavlja predsjednik Uprave Igor Kodžoman. Je li već tada počelo lagano micanje Svetine?

Vidjeli ste što je na press konferenciji kazao plan Uprave Krešimir Antolić, nije tu bilo nikakvih senzacija, niti je Svetina proglašen krivcem za bilo kakav događaj u klubu. Jutro nakon smjene Svetine nije bilo ništa pametnije od večeri. Opet se baratalo time da je sad već bivši dopredsjednik bio pomalo nezainteresiran za posao, da je nedjelovanjem zakočio privatizaciju, da nije pravodobno reagirao u “slučaju Ajdina Hasića”, a trebao je po “zapovjednoj odgovornosti”.... I tako dalje i tako bliže..

Mamić šuti

Čuli smo i priču po kojoj je Svetina morao otići jer Zdravko Mamić u njega više nema povjerenja, a pošto je daleko od kluba, u Maksimiru želi imati isključivo ljude kojima maksimalno vjeruje.

Zagreb, 220217.
Stadion u Maksimiru, Plavi salon, Maksimirska 128.
Konferencija za medije u GNK Dinamo povodom potpisivanja novih ugovora sa mladim igracima.
Na fotografiji: Tomislav Svetina, Nikola Moro, Davor Lovren Dominik Livakovic.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
CROPIX

Pojavile su se onda i druge priče, recimo jedna po kojoj je predsjednik kluba Mirko Barišić bio toliko ozlojeđen Svetinom da je izravno svima u klubu ponudio ultimatum “ili on ili ja”! Pričalo se da je Svetina bio i kod Zdravka Mamića u Međugorju, da su tamo razgovarali. Dakle, sve ovo što čitate je neslužbeno, sve su to priče koje su izlazile iz “maksimirske šume”. Okrenuli smo jučer i broj Zdravka Mamića, međutim ni on se nije javljao. Prava omerta, čisti zakon šutnje vladao je na tu temu.

Kako je dan prolazio, tako su se javljali razni izvori nudeći svoja saznanja, jedan je bio podosta uvjeren da sad počinju preslagivanja na hrvatskoj nogometnoj sceni. Po tom izvoru, Svetina bi na koncu mogao završiti u HNS-u. Jer, ako ga se odrekao Dinamo, koji je jasno i logično pod utjecajem Zdravka Mamića, onda bi se ljudi iz Kuće nogometa njegovim instaliranjem u Savez potpuno distancirali od Mamića. Ali, s druge strane, zašto bi HNS uzimao ljude kojih su se odrekli u Dinamu nezadovoljni njihovim radom?

Velika Gorica, 230817.
Zracna luka Franjo Tudjman.
Odlazak nogometasa GNK Dinamo u Elbasan na uzvratnu utakmicu doigravanja  UEFA Europa lige protiv albanskog Skenderbeua.
Na fotgrafiji: Tomislav Svetina.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
CROPIX

Priča bez zaključka

Ova priča nema zaključka, niti ćemo ga uopće pokušati dati. Iz jednostavnog razloga što nam se čini da priča zapravo tek počinje. Vidjeli smo na hrvatskoj političkoj sceni kakve su koalicije i preslagivanja moguća, spajaju se vatra i led, moguće i nemoguće... Gotovo bismo se kladili da ćemo ovdje svjedočiti nečemu sličnome i da Tomislav Svetina nije kazao “zbogom” nogometu i funkcijama vezanim uz njega. Povlačimo okladu ako neki detektiv riješi slučaj...

Linker
19. travanj 2024 17:02