afp
NOGOMETNI TRANSFERI

Službeno: Danijel Pranjić napustio Sporting i prešao u Panathinaikos

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 30. kolovoz 2013. 11:27

21.13 - Službeno: Pranjić napustio Sporting i prešao u Panathinaikos

Danijel Pranjić, 31-godišnji hrvatski nogometaš, obavio je sporazumni raskid ugovora s lisabonskim Sportingom, te će karijeru nastaviti u atenskom Panathinaikosu...

Službena internet-stranica portugalskog kluba prva je objavila tu vijest, koju su potom prenijeli i ostali mediji, a podsjetimo kako je Pranjić imao valjani ugovor sa Sportingom do 2015. godine.

No, s obzirom na vlastiti status zatražio je odlazak, što su mu u klubu i dopustili. Recimo da niti prošle sezone Pranjić nije boravio u Sportingu, već je kao posuđeni igrač nastupao za španjolsku Celtu.

I Sporting je preferirao što raniji razlaz s Pranjićem, zbog aktualnog visokog ugovora kojeg je imao nekadašnji hrvatski reprezentativac. U Panathinaikosu će Pranjić igrati zajedno s još jednim hrvatskim igračem, Gordonom Schildenfeldom.

Panathinaikos nakon dva kola nove sezone ima pobjedu i poraz u prvenstvu.

20.10 - Sky Sport Italia: United ponudio Romi 12 milijuna eura za De Rossija

Prema napisima Sky Sport Italije engleski nogometni prvak Manchester United ponudio je Romi 12 milijuna eura za talijanskog veznog reprezentativca Danielea De Rossija...

Taj je 30-godišnjak već dugo vremena blizu izlaznih vratiju rimskog kluba, ali je ipak izdržao brojne ponude i ostao vjeran jedinom klubu u kojem je igrao tijekom karijere. Prije nekoliko godina najžešći je "napad" na Romu zbog njega radio madridski Real.

I ovog se ljeta često spominjao njegov mogući odlazak, ali je popularni "Capitan Futuro" (op.a. budući kapetan Rome) ostao u klubu. No, uslijedila je ova nova službena ponuda i vrijedi pričekati stav Rome koja je u ovom prijelaznom roku bitno promijenila momčad.

Podsjetimo tako da su ovog ljeta iz kluba, od zvučnijih imena, otišli Marquinhos, Pablo Daniel Osvaldo i Erik Lamela

19.15 - Moyes: Rooney je dobar, i psihički i fizički

U nedjelju će nogometaši Manchester Uniteda sudjelovati u novom derbiju engleske Premierlige. U prošlom nisu slavili (0-0 doma protiv Chelseaja), a sada će u sklopu 3. kola gostovati kod Liverpoola...

Protiv Chelseaja je najbolji igrač Uniteda bio Wayne Rooney, za kojeg se ovog ljeta često napominjalo da bi mogao napustiti Old Trafford i otići baš u Chelsea. No, engleski je reprezentativac i dalje u aktualnom engleskom prvaku, a s njim je sve zadovoljniji i trener prvaka iz Manchestera David Moyes.

- Ronney je sve bolje. I u fizičkom smislu, kao i psihički, Rooney je potpuno u redu. To mi je izuzetno drago, jer je on već odavno simbol Manchester Uniteda i jedan od najboljih nogometaša ovog kluba - rekao je Moyes ne otkrivajući hoće li ga od prve minute gurnuti na travnjak Anfielda.

- Rooney napreduje i to je najbtinije u ovom trenutku. Ne bojim se za njega - dodao je engleskim novinarima Moyes.

18.35 - Trener Ajaxa potvrdio: 'Transfer Eriksena u Tottenham je gotov'

Ajaxov trener Frank de Boer u četvrtak je poslijepodne na press-konferenciji potvrdio da je njegov danski vezni nogometaš Christian Eriksen prodan Tottenhamu...

- Da, transfer je praktički gotov - potvrdio je De Boer gubitak svog najboljeg i najplemenitijeg nogometaša.

Preostalo je još samo da Dančevi zastupnici dogovore osobne uvjete koje će 21-godišnjak uživati tijekom idućih četiriju sezona, na koliko će potpisati ugovor pošto prođe liječnički pregled.

U njega je dodana klauzula o jednogodišnjem produljenju bude li to u interesu bilo koje od strana.

Nizozemski dnevnik De Telegraaf navodi da će Eriksen za svoj novi klub debitirati u nedjeljnome sjevernolondonskom derbiju protiv Arsenala na Emiratesu, koji se igra u sklopu trećega premierligaškog kola.

18.00 - Službeno: Tottenham doveo Rumunja Chiricheşa

Londonski Tottenham potvrdio je službeno putem svoje web-stranice transfer rumunjskog nogometnog reprezentativca Vlada Chiricheşa (23) iz bukureštanske Steaue...

Riječ je o igraču koji je prošle sezone bio centralni stup Steauine obrane na putu do naslova u rumunjskom prvenstvu.

Engleski mediji navode da su "spursi" platili Steaui 8.5 milijuna funti odštete, a duljina dogovorene suradnje zasad nije poznata.

- On je interesantan igrač kojeg je pratilo puno momčadi. Ima sjajne kvalitete pri iznošenju lopte iz svoje polovice i to volimo kod svojih braniča. On je sjajan vođa – komentirao je Tottenhamov menadžer Andre Villas-Boas.

Tottenham je ljetos bio izuzetno aktivan na tržištu i Chiricheş je peti igrač kojeg je doveo nakon Roberta Soldada, Nacera Chadlija, Paulinha i Etiennea Capouea. Ukupno su "spursi" na pojačanja dosad potrošili 67 milijuna funti, a još se nadaju transferima Erika Lamele i Christiana Eriksena prije zatvaranja prijelaznog roka u ponedjeljak.

17.15 - Kaka napušta Real i vraća se u Milan? Adriano Galiani poručio: Sve je moguće

Bivši najbolji svjetski nogometaš, Brazilac Kaka (31), lako bi se do kraja ljetnog prijelaznog roka mogao vratiti u Milan u kojem je pružio najbolje igre u svojoj karijeri.

Realov je playmaker sinoć nakon visoke 4-0 pobjede nad Deportivom u utakmici za 'Trofeo Teresa Herrera' javno rekao da želi napustiti Santiago Bernabeu.

- Želim otići, a klub će mi pomoći da pronađem rješenje. Razgovarao sam s Ancelottijem koji zna sve i više ili manje se slaže. Tako je najbolje i za mene i za klub – rekao je Kaka.

Kaka je stigao u Real 2009. godine iz Milana za tada rekordnu svjetsku odštetu od 65 milijuna eura, ali zbog niza ozljeda nikad nije uspio pokazati najbolje iz svog arsenala i nametnuti se u momčadi

Marca navodi kako je najizgledniji Kakin povratak u Milan, a dopredsjednik talijanskog nogometnog velikana Adriano Galliani za Lancenet je rekao:

- Kaka je u našim srcima. Da li je povratak moguć? Vidjet ćemo...

Kako Galliani ima fantastičan odnos s Realovim predsjednikom Florentinom Perezom lako je moguće da se transfer odigra do zatvaranja prijelaznog roka u ponedjeljak.

16.20 - Fellaini rekao Martinezu da želi napustiti Everton

Belgijski nogometni reprezentativac iz Evertonovih redova Marouane Fellaini (25) navodno je poručio menadžeru momčadi Robertu Martinezu da želi napustiti klub.

Iako Fellaini nije predao službeni zahtjev za transferom i nema namjeru to učiniti, otočki mediji navode kako je Martinezu u razgovoru rekao da želi otići.

Glavni interesent za Fellainijevu kupnju je Manchester United, koji je ranije već poslao ponudu tešku 28 milijuna funti, a koja je uključivala belgijskog veznjaka i lijevog beka Leightona Bainesa (28). U međuvremenu je United ponudu podebljao za osam milijuna funti, ali u Evertonu i dalje smatraju da je to premalo za prodaju dvojice njihovih najboljih igrača.

Fellaini u Evertonu igra od 2008. godine kada je stigao iz Standard Liegea, a Baines od 2007. kada je prešao iz Wigana.

15.55 - Kevin-Prince Boateng u Schalkeu!

Prema njemačkog Sport1, vezni nogometaš Milana Kevin-Prince Boateng (26) postao je novi igrač Bundesligaša Schalkea, nakon što je uspješno prošao liječnički pregled.

Schalke je Milanu isplatio 12 milijuna eura, a razlog ovakom scenariju mogao bi biti skorašnji povratak Brazilca Kake u redove Milana, koji pak prikuplja novac koji bi trebao isplatiti aktualnom poslodavcu bivšeg najboljeg igrača svijeta - Real Madridu.

Ganski reprezentativac se tako nakon šest godina izbivanja iz Njemačke ponovno vratio u istu, a posljednji klub za koji je igrao u Bundesligi bila je berlinska Hertha. Prije dolaska u Milan 2010. godine Boateng je igrao za Tottenham, Portsmouth, te kratko na posudbi u Borussiji Dortmund.

Real Madrid: Tottenham odugovlači s prodajom Balea

Prema riječima Fernanda Fernandeza-Tapiasa, potpredsjednika španjolskog nogometnog velikana Real Madrida, transfer Garetha Balea još nije realiziran jer u Tottenhamu odugovlače maksimalno koliko mogu.

Iako se očekivalo da će transfer sjajnog velškog nogometaša iz Tottenhama u Real biti realiziran još ranije ovog tjedna, te je Real sastavio montažnu tribinu na Santiago Bernabeuu u svrhu predstavljanja igrača, u Tottenhamu su stali na loptu jer prije žele osigurati dolazak potrebnih zamjena.

- Postoje problemi, ali mislim da će biti izglađeni. Mislili smo da će biti ovdje, ali još nije doletio u Madrid, iako bi se to još moglo dogoditi. Mislim da će se dogoditi, ali ne bih se mogao u potpunosti zakleti. Moramo čekati, jer "spursi" odugovlače – rekao je Fernandez-Tapias za As.

Dodao je Realov potpresdsjednik da čak i u slučaju da se Baleov transfer ne realizira da su "los blancosi" dovoljno jaki da se bore za naslove na svim frontovima.

- Nemam uopće sumnje u Baleove kvalitete, ali i bez Balea je Real sila na koju treba računati jer imamo nevjerojatnu momčad.

Chelsea spreman prodati Torresa?

Prema napisima engleskog dnevnika The Mirrora, u Chelseaju su spremni prodati španjolskog nogometnog reprezentativca Fernanda Torresa (29) nakon dovođenja Kamerunca Samuela Eto'a.

Prije dvije godine je Torres stigao u Chelsea iz Liverpoola uz rekordnu britansku odštetu u iznosu od 50 milijuna funti, ali se na Stamford Bridgeu nije uspio pokazati u najboljem svjetlu. Doduše, Torres je s "bluesima" u tom periodu osvojio Ligu prvaka, Europa ligu i FA Cup, ali sada bi dolaskom Eto'a mogao imati još manju minutažu.

Na početku nove premierligaške sezone Chelseajev je menadžer Jose Mourinho pokazao zna da eksperimentirati i sa sastavom bez klasičnih napadača, a u klubu će mu pored Eto'a konkurenciji raditi raditi i Demba Ba, Romelu Lukaku i Victor Moses. U tri dosadašnje premierligaške utakmice pod Mourinhom Torres je zamijenjen protiv Hulla, nije ulazio protiv Aston Ville, dok je protiv Manchester Uniteda ušao s klupe.

Takva minutaža ne može mu garantirati nastup u prvoj postavi španjolske reprezentacije sljedeće godine na Svjetskom prvenstvu u Brazilu, posebice zato jer je njegov reprezentativni suigrač David Villa upravo u potrazi za redovitim nastupima ljetos prešao iz Barcelone u Atletico Madrid.

Aktualni ugovor Torresa za Chelsea veže do 2016. godine, a Transfermarkt.de mu vrijednost procjenjuje na 23 milijuna eura.

Linker
23. travanj 2024 16:12