Roberto Moreno
 REUTERS/Sergio Perez / SERGIO PEREZ REUTERS
ČUDNI RAZLAZ

ŠOKIRANI MORENO ODGOVORIO LEGENDI ŠPANJOLSKOG NOGOMETA KOJA GA JE POTJERALA 'Deset dana sam bio slomljen! Nikada neću znati što sam krivo napravio'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 29. studeni 2019. 09:35

Roberto Moreno koji je vodio Španjolsku prema plasmanu na Euro 2020. godine dobio je otkaz na mjestu izbornika Furije na čije se čelo vratio Luis Enrique.

Nakon slavlja protiv Rumunjske Moreno se u suzama oprostio od igrača kada im je u svlačionici poručio da je dobio otkaz, a samo nekoliko dana kasnije Enriquea ga je i potpuno uklonio iz reprezentacije.

- To je bila moja odluka. Nije bio vjeran. Rekao mi je da će biti izbornik na Euru i da će se nakon toga vratiti kako bi mi bio pomoćnik. Ne želim takve ljude u svojem stožeru, jer, nije dobro biti preambiciozan - rekao je Enrique.

Nije dugo trebalo čekati na reakciju Morena koji je ostao šokiran ovakvim potezom bivšeg trenera Barcelone.

- Da ja nisam bio vjeran on nikada ne bi bio trener. Prije našeg sastanka na kojem smo se dogovorili da će on otići zbog obiteljske tragedije i zatim se vratiti, ja i Enrique smo se sastali još jednom. Tada mi je poručio kako je ponosan na mene što sam prihvatio uskočiti na njegovo mjesto dok ga nema i tako mu pomoći u teškim trenucima - rekao je Moreno pa nastavio:

- Kada me izostavio iz reprezentacije bio sam u šoku, pogotovo zbog činjenice što su svi znali što se događa osim mene. Deset dana sam bio potpuno slomljen jer mi nije bilo jasno što sam krivo napravio, a on mi ništa nije htio reći. Najviše od svih sam ga htio ponovno vidjeti na treningu i biti dio njegovog stručnog tima na Europskom prvenstvu. Vjerovatno nikad neću saznati zašto se sve ovo dogodilo.

Linker
20. travanj 2024 13:10