Action Images via Reuters/Andrew Couldridge
POTPUNI PROMAŠAJ

ŠPANJOLAC KAO JEDNOG OD KRIVACA ZA ŠOKANTNI PORAZ REALA OPTUŽIO I MODRIĆA KOJI NIJE UOPĆE IGRAO Imaju pametnijeg posla - igrati za reprezentaciju!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 21. listopad 2019. 11:05

Nogometaši Mallorce napravili su veliko iznenađenje pobijedivši na svom stadionu Real Madrid s 1:0 u utakmici 8. kola španjolskog prvenstva, što je prvi poraz Kraljevskog kluba u ovoj sezoni natjecanja za domaći naslov prvaka.

U momčadi Zinedinea Zidanea nije bilo ozlijeđenog kapetana hrvatske reprezentacije Luke Modrića, kao ni Tonija Kroosa, Garetha Balea, Marca Asensija, a ostao je i bez Edena Hazarda, koji je dvoboj propustio zbog rođenja četvrtog sina.

José Luis Calderón, kolumnist ugledne španjolske Marce, osvrnuo se na taj poraz i prozvao nekolicinu igrača Reala. Već u samome uvodu španjolski novinar cinično je primijetio - Real je protiv Mallorce išao s B momčadi zato što je A momčad imala 'pametnijeg' posla - igrati za nacionalnu selekciju. Skrušeno, doduše, priznaje da bi i B momčad morala ostvariti pobjedu nad klubom kao što je Mallorca, no zatim odmah nastavlja bacati otrovne strelice.

MALLORCA, SPAIN - OCTOBER 19: Head Coach Zinedine Zidane of Real Madrid CF looks on before the La Liga match between RCD Mallorca and Real Madrid CF at Iberostar Estadi on October 19, 2019 in Mallorca, Spain. (Photo by Alex Caparros/Getty Images)
Alex Caparros/Getty Images

Kao najveće 'krivce' za poraz od Mallorce prozvao je Garetha Balea, Federica Valverdea, Danija Carvajala, Raphaela Varanea i našeg Luku Modrića. Smatra kako je ovo vrlo zabrinjavajuća situacija uoči utakmice Lige prvaka koja je na rasporedu u utorak 22.10. protiv Galatasaraya.

Navedene je nogometaše prozvao prvenstveno zbog njihovih nastupa za reprezentacije. Mišljenje je cijenjenog španjolskog kolege da su se prozvani Realovi nogometaši previše istrošili u kvalifikacijskim susretima nacionalnih selekcija, a posebno je pritom istaknuo Garetha Balea i Luku Modrića koji su se, eto, iscijedili baš u međusobnom dvoboju Walesa i Hrvatske.

U zaključku uvrijeđeno dodaje da su ti igrači previše dali u susretima za matičnu reprezentaciju, a da su se u Madrid vratili - odmarati.

Pitanje koje se za uvaženoga kolegu nameće je - smatra li da igrači Real Madrida ne bi trebali igrati za vlastitu reprezentaciju?

Linker
16. travanj 2024 14:08