Foto: Tom Dubravec / CROPIX
NE SLAŽE SE S POTEZOM FRANCUZA

'SRAMOTA JE ZA FRANCUSKU DA ZATVORI TAKVU VELIČINU, KAO ŠTO JE BILA I ZA SRBIJU KADA JE TO NAPRAVILA DRAGANU DŽAJIĆU' Ćiro stao u obranu legende

Piše: Jutarnji ListObjavljeno: 20. lipanj 2019. 10:12

Planove Michela Platinija o povratku u svijet visoke nogometne politike jučer je pokvarila francuska policija. Umjesto profesionalne rehabilitacije najavljene za listopad, kada mu istječe četverogodišnja kazna zbog optužbi za korupciju, Platinija čeka boravak u zatvoru. Razlog? Još jednom optužba za korupciju, ovaj put tzv. Qatargate, slučaj dodjele domaćinstva Svjetskog prvenstva 2022. godine.

Miroslav Blažević poznaje Michela Platinija, ali i francusko pravosuđe, jer je devedesetih okusio zatvorski meni pokraj Marseillea, čak je stigao i trenirati momčad zatvorenika dok je trajala jedna od istraga u “aferi Tapie”. Kad smo ga nazvali i pročitali mu što se dogodilo legendi francuskog nogometa i bivšem Uefinu predsjedniku, Ćiro je odmah kazao:

- Ja sam to prošao! Platini ništa nije kriv, pravni običaj u Francuskoj je apsurdan. Uhite vas na temelju problematičnih dokaza, pretpostavki – naglasio je bivši hrvatski izbornik i krajem osamdesetih trener Nantesa. Ćiro je oslobođen krivnje, a uvjeren je da će biti i Platini.

Luka Gerlanc / CROPIX
CROPIX

- Od toga nema ništa. Poznajem Platinija, nije sklon tim malverzacijama. Sramota je za Francusku da zatvori jednu takvu svoju veličinu, kao što je bila i za Srbiju kad je to napravila Draganu Džajiću – poručio je Blažević.

Linker
20. travanj 2024 15:26