Foto: Zeljko Hajdinjak / Cropix

IZNIO STAV

STANKOVIĆ SE OBRATIO NACIJI NA KRAJU EMISIJE: 'Zašto se zgražate? Tko bi od vas svjedočio protiv osobe koja ti je...'

AUTOR:
  • Sportske Novosti

 • OBJAVLJENO:
 • 18.06.2017. u 16:58

 • Nakon emisije 'Nedjeljom u dva' u kojoj je ugostio Joška Jeličića - bivšeg nogometaša Hajduka i Dinama - voditelj Aleksandar Stanković dao si je malo slobode i, recimo to tako, obratio naciji.

  Za razliku od mnogih koji lakoćom osuđuju hrvatskog kapetana Luku Modrića, Stanković je očito nešto drugačijih stavova.

  Pa je tako rekao:

  - Za kraj nešto što inače ne radim, a to je obraćanje naciji. U razgovoru s gospodinom Jeličićem nisam pretjerano iznosio svoje stavove o ovome što se događa s Lukom Modrićem. Međutim, preintrigantna mi je bila stvar da danas na kraju emisije ne bih nešto rekao - započeo je Stankovič.

  - Zgražate se nad onime što je napravio Luka Modrić. Zašto se zgražate? Ajmo na jednostavnije pitanje. Tko bi od vas svjedočio protiv osobe koja ti je pomogla zaraditi desetke milijuna eura? Biste li svjedočili protiv osobe koja ti je pomgla postati milijunaš? Devedeset posto vas ne bi nikad svjedočilo protiv, a osuđujete Luku Modrića. To ne znači da je taj Modrićev potez plemenit ni moralan, to samo znači da je to realitet - nastavio je poznati voditelj.

  - Naravno, pitat ćete se, a što je s onom Lukinom izjavom da mu je hrvatska reprezentacija svetinja? Pa, tko vam je kriv što vjerujete u to. Tko vam je kriv što vjerujete u frazu da su hrvatski nogometaši naši najbolji ambasadori? Oni su, kao i svi mi, najbolji ambasadori sami sebi. Nogomet je zabava, a to što vi imate dojam da na travnjaku netko gine za vas... E, pa moguće je da je to vaš problem - rekao je, između ostalog, Aleksandar Stanković.

  CIJELI GOVOR MOŽETE POGLEDATI NA STRANICAMA HRT-A.